Dorobienie centralnego zamka (scyzoryk).
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Jestem posiadaczem Volkswagena Bory. Rocznik 1999. Niestety nie mam w nim centralnego zamka z pilota. Mam normalny kluczyk. Niewygodnie jest otwierać samochód kluczykiem. Chciałem przerobić to na kluczyk scyzoryk, nie interesują mnie żadne kluczyki z "allegro" ani piloty tylko oryginalny scyzoryk od VW. Nie znam się na tym, dlatego chciałbym prosić o pomoc co dokładnie kupić. Wiem tylko, że trzeba wymienić moduł komfortu (z końcówką AH), aby obsługiwał centralny zamek z pilota, kupić scyzoryk z odpowiednim kodem i częstotliwością, przełożyć immo i przerobić grot. Wtedy oddałbym to wszystko do elektronika i on zająłby się resztą, ponieważ jak mu tłumaczyłem o co chodzi to on mało co zrozumiał, dlatego części załatwiam na własną rękę. Z tego co patrzyłem to moduł komfortu kosztuje maksymalnie 100 złotych, używany kluczyk też coś koło tego, tylko teraz trzeba prawidłowo dobrać części, żeby ze sobą wszystko grało. Nie znam się na tym zbytnio, dlatego proszę o pomoc
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A nie lepiej kupic sobie alarm z pilotami w scyzoryku?. Masz tego pelno na necie (kluczyki wygladaja jak org). Zamontujesz centralke, przelozysz grot, pastylke i tyle:).
-
- Nowicjusz
Chodzi Ci o coś takiego? http://allegro.pl/alarm-vw-polo-golf-bo ... 17233.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Mam bardzo mieszane uczucia co do tego typu rozwiązania. Bardziej zależy mi na oryginale.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Dokladnie. Ja bym sie nie bawil w przekladanie komfortu (a tym bardziej z tym Panem elektronikiem o ktorym napisales;)) tylko zalozyl to;).