Kilka pytań dotyczących mk4

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Patryk.
Mały gagatek
Mały gagatek

Kilka pytań dotyczących mk4

Post autor: Patryk. » pn gru 26, 2016 14:40

1. W module komfortu mam następujące błędy:
Obrazek
Pierwszy błąd 00953 "Układ czasowego oświetlenia wnętrza pojazdu", czym może być spowodowany? Mam problem, gdyż po nagrzaniu wnętrza lampek w środku samochodu nie da się włączyć.
Drugi błąd 00912 "Włącznik elektryczny szyby przód lewy E40", przełącznik działa, nie ma z nim problemu a błąd jest.
Trzeci błąd 00929 "Mechanizm zamka centralnego, drzwi pasażera (F221)", wszystko się zgadza, ponieważ mam zepsuty zamek pasażera.
Czwarty błąd 00931 "Mechanizm zamka centralnego, drzwi tylne prawe (F223)
", w tym zamku jest wszystko Ok, mikrostyk działa, zamyka się i otwiera jak należy ale błąd jest. Czym błąd jest spowodowany?
2. Kolejny błąd jest z IMMO
Obrazek
17978 "Uszkodzony sterownik immobilizera - zły kod, ECM, przewody", raz na jakiś czas nie mogę uruchomić silnika, ponieważ miga kontrolka immo. Muszę pokrecić parę razy stacyjką aż kontrolka zniknie. Mam 2 kluczyki i ten sam przypadek występuje.
3. Czy ta pompa ABS jest po CAN? Obrazek
Golf 1.9TDI AHF 110km 1998r luty, nie wiem czy w nim jest can, bo licznik mam 919 a chciałbym założyć z FIS bo teraz mam MFA.
Obrazek
4. Tak jak pisałem chciałbym założyć licznik z fis i z tego co się orientowałem to jeśli nie ma CAN to muszę dołożyć kabelki ale też musi być licznik z analogową kontrolką od Airbag i ABS.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”