Nie działąją el. szyby oraz panel kierowcy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Witam,
Nie działaj elektryczne szyby, oraz cały panel kierowcy, centralny zamek kopertka oraz brzęczek licznika. golf 5D
Na kompie żadnych błędów.
Podmieniłem panel kierowcy z golfa 3D też nie działał.
Jakiś miesiąc naprawiłem zamek, tzn zimne luty oraz wymieniłem mikrostyk. Po naprawie zamek działał tzn centralny kopertówa oraz brzęczek.
moduł komfortu padł?
można w celu sprawdzenia można założyć moduł na dwie wtyczki lub od wersji drzwiowej 3D?
Nie działaj elektryczne szyby, oraz cały panel kierowcy, centralny zamek kopertka oraz brzęczek licznika. golf 5D
Na kompie żadnych błędów.
Podmieniłem panel kierowcy z golfa 3D też nie działał.
Jakiś miesiąc naprawiłem zamek, tzn zimne luty oraz wymieniłem mikrostyk. Po naprawie zamek działał tzn centralny kopertówa oraz brzęczek.
moduł komfortu padł?
można w celu sprawdzenia można założyć moduł na dwie wtyczki lub od wersji drzwiowej 3D?
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Pierwsza rzecz to sprawdź, czy w ogóle zasilanie do drzwi dochodzi bo może poleciał przewód w przelotce
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Re: Nie działąją el. szyby oraz panel kierowcy.
Też stawiam na przewód w przelotce, jeśli reszta drzwi jest ok.
i polecam sprawdzić naprawde dokładnie wszystkie bezpieczniki bo u mnie było to samo w mk4, za pierwszym razem sprawdzałem to przeoczyłem że sie jeden spalił
-
- Forum Master
Reszta drzwi ok.
Ktoś mi poradził żeby podmienić bezpiecznik 14- nie pomogło.
Teraz zauważyłem, ze nie dział podświetlenie od przełącznika lusterek oraz panelu, czyli pewnie koledzy macie racje, że przewód jakiś poleciał w przelotce. Ale gdyby poszło zasilanie to głośnik kierowcy by mi nie grał, czy się mylę? A gra.
Ktoś mi poradził żeby podmienić bezpiecznik 14- nie pomogło.
Teraz zauważyłem, ze nie dział podświetlenie od przełącznika lusterek oraz panelu, czyli pewnie koledzy macie racje, że przewód jakiś poleciał w przelotce. Ale gdyby poszło zasilanie to głośnik kierowcy by mi nie grał, czy się mylę? A gra.
jak pewnie mają rację to czemu tego nie sprawdzisz - to max 5 minut.piotrek233 pisze: czyli pewnie koledzy macie racje, że przewód jakiś poleciał w przelotce
głośniki nie są połączone z silniczkiem szyb ani zamkiempiotrek233 pisze: Ale gdyby poszło zasilanie to głośnik kierowcy by mi nie grał,
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Forum Master
Re: Nie działąją el. szyby oraz panel kierowcy.
Wiesz, to nie moje auto tylko ojca. Czasami ciężko się zgrać żebym ja był w domu i auto ojca też było "wolne". Pogoda też nie rozpieszcza a garażu do dyspozycji nie ma. Teraz zimno, szybko zapada zmrok. Więc chęci nie ma.. Dlatego się pytam co może być żebym za jednym razem zlokalizował problem i naprawił.grg474 pisze:jak pewnie mają rację to czemu tego nie sprawdzisz - to max 5 minut.piotrek233 pisze: czyli pewnie koledzy macie racje, że przewód jakiś poleciał w przelotcegłośniki nie są połączone z silniczkiem szyb ani zamkiempiotrek233 pisze: Ale gdyby poszło zasilanie to głośnik kierowcy by mi nie grał,
też nie mam a nie takie naprawy się robi...piotrek233 pisze:Pogoda też nie rozpieszcza a garażu do dyspozycji nie ma.
tu może być przyczyna. Nikt za Ciebie nie zajrzy tam, a bez tego to możemy dalej dumaćpiotrek233 pisze:chęci nie ma.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
-
- Forum Master
Pogoda się poprawiła więc zabrałem się za naprawę.
Naprawiłem, okazało się, że podczas naprawy zamka nie zamknąłem "zawleczki" kostki która idzie do silniczka szyb.
Tylko ją włożyłem więc na początku działało wszytko z biegiem czasu gdy się zamykało/ trzaskało kosatka się poluzowała.
Naprawiłem, okazało się, że podczas naprawy zamka nie zamknąłem "zawleczki" kostki która idzie do silniczka szyb.
Tylko ją włożyłem więc na początku działało wszytko z biegiem czasu gdy się zamykało/ trzaskało kosatka się poluzowała.