Problem z czujnikiem g62
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z czujnikiem g62
Witam jestem nowy tak że przepraszam jeśli temat w złym dziale, ale mam problem w swoim aucie Polo 9n3 GTI 1.8T problemy zaczęły się gdy kiedyś jechałem zauważyłem że temperatura na zegarach zaczęła spadać z 90 w dół później znowu wracała na swoje miejsce w niedalekim czasie wywaliło błąd że czujnik g62 do wymiany tak więc zrobiłem kupiłem jakiś Ruski w sklepie motoryzacyjnym bo taki akurat mieli szary na 2 piny, wymieniłem i wszystko było dobrze po przejechaniu km wskazówka stała na 90 stopniach i nie opadała. Problem zaczął się kiedy zgasiłem auto każdy wie że po przekręceniu kluczyka na zapłon wskazówka od poziomu paliwa i temperatury jeśli silnik jest ciepły powinna iść do góry u mnie jednak tak się nie dzieje paliwo normalnie pokazuje a temperatura nie podnosi się , co za tym idzie nawet na ciepłym silniku samochód ciężej odpala i podejrzewam żę spalanie też jest większe bo dopiero po przejechaniu kilku km temp wraca na 90 stopni. Ostatnio wymieniłem czujnik g62 na orginalny z Fabii jednak problem ten sam na rozgrzanym silniku po przekręceniu kluczyka wskazówka ani drgnie ale jeśli przekręcę drugi raz tak samo wskazówka idzie na chwile do góry i zaraz opada. Sprawdziłem przewód łączący czujnik z komputerem jest sygnał nie ma żadnych zakłóceń tak że nie wiem co jest grane proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Problem z czujnikiem g62
Skoro wymieniłeś czujnik 2 pinowy to pewnie masz 2 czujniki oddzielne (co wydaje się dziwne). Jeden daje sygnał do ecu silnika a drugi do zegarów. Zobacz odczyty na vagu jakie podawane są przez oba czujniki.
Problem z czujnikiem g62
Silnik 1.8 T BJX proszę o dokładne wytłumaczenie jak sprawdzić na vagu odczyt z czujnika
Problem z czujnikiem g62
Dokładnie chodzi o to dzisiaj nagrałem filmik silnik roGrzany po zgaszeniu temp się nie podnosi i do tego problem z odpaleniem temperatura wraca na 90 stopni po przejechaniu około 1 km
https://youtu.be/jxuWJ8bj1Cg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://youtu.be/jxuWJ8bj1Cg" onclick="window.open(this.href);return false;
Problem z czujnikiem g62
Panowie próbowałem odczytać przy pomocy programu vag temperaturę z zegarów i czujnika i w zakładce engine i meas block w grupie 7 nie mogę odczytać temperatury pola są puste wygląda jak by się coś cały czas ładowało i nie mogło załatdować. To może być rozwiązanie problemu ? proszę o pomoc, wiecie jaka uciążliwa jest jazda z takim problemem dość że spalanie wyższe to przy rozgrzanym silniku włącza się ssanie po odpaleniu bo czujnik nie pokazuje prawidłowej temperatury
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem z czujnikiem g62
Czujnik rzeczywiście jest dwupinowy...pytanie czy jest jeden czy są dwa obok siebie?
trzeba znaleźć schemat...i obadać jak to tam jest połączone
trzeba znaleźć schemat...i obadać jak to tam jest połączone
Problem z czujnikiem g62
Drugiego tam nie widziałem....ale jeśli nie mogę odczytać na vagu wartości z silnika z 7 grupy to musi być coś nie tak jedynie ratuje mnie jakiś mechanik....
Problem z czujnikiem g62
Dzisiaj sprawdzę. W grupie engine? I sprawdzać na zimnym czy ciepłym silniku? Zrobię screeny
Problem z czujnikiem g62
Najlepiej to obserwować wskazania od zimnego do włączenia się wentylatora. Powinno równomiernie wzrastać.
Problem z czujnikiem g62
Ale powiem tak że kiedyś jak rozgrzalem silnik do 90 stopni po dość ostrej jeździe zatrzymałem się podniosłem maskę i silnik dalej pracował czekałem tak z 15 min a wentylator ani drgnął ...