Witam. Silnik ciężko zapala jak by przy starcie miał jakiś większy niż normalnie opór do pokonania. Silnik co pare sekund drży i odgłos pukania/cykania z okolicy rorządu. Po przeskanowaniu VAGiem
00668 - Supply Voltage Terminal 30
36-10 - Open Circuit - Intermittent
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
03-00 - No Signal
Drugi błąd - czujnik do wymiany. Czy muszę rozbierać rozrząd, żeby wymienić czujnik? Czy jazda z zepsutym czujnikiem ma bardzo negatywny wpływ?
O czym świadczy pierwszy błąd?
Kable wyglądają na nieuszkodzone, bezpieczniki przy AKU też.
Cykanie w okolicach rozrządu, błąd czujnika Halla i...?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
zdejmij pasek alternatora i sprawdź czy alternator swobodnie się kręciCezaryBOZ pisze:Silnik ciężko zapala jak by przy starcie miał jakiś większy niż normalnie opór do pokonania
Re: Cykanie w okolicach rozrządu, błąd czujnika Halla i...?
Jutro będę miał chwilę, żeby to zrobić. Jeśli nie kręci się swobodnie to co należy zrobić?
-
- VWGolf.pl Killer
Co do Halla to brak sygnału to utrudniony rozruch silnika.
Witajcie mam pytanie, dziś ustawiałem kąt synchronizacji w swoim tedeiku i za pierwszym razem trochę za mocno przekręciłem koło, przez co auto nie odpaliło. Po paru korektach autko śmiga, lecz na kompie wyrzucił mi błąd czujnika G40 signal out of range, czy to było spowodowane przez tą moją obsuwkę koła rozrządu ? Wykasowałem błąd się przejechałem i nic narazie nie wskazuje a samochód odpala normalnie.