Wyświetlacz MFA wyświetla tylko kilka pikseli

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

guzieiro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: guzieiro » czw paź 27, 2016 20:34

Witam

Proszę serdecznie o pomoc, już na dwóch forach Toledo i Leona nikt nie jest w stanie mi pomóc. A więc jak na załączonym obrazku widać mój wyświetlacz pokazuje tylko to co widać ( zmienia się to,ale bez ładu i składu, bez temp. i poprawnej godziny).Majstry wymieniali mi środek, i kupili identyczne numery licznika,jakie miałem przed wypadkiem ( mały samozapłon w środku ) 1M0 920 822 D , czyli powinien być z MFA. Z tego o widzę pod światło wyświetlacz jest dwu rzędowy czyli bez MFA. I tutaj moje pytanie, czy osoba od której kupili licznik mógł wymienić tylko ten wyświetlacz pod obrotomierzem?? Robiłem test Vagiem wszystkie piksele wyświetlają się ok. Po za tym,że nie działają mi przyciski manetki od MFA, nie działa również zmiana trybu pracy wycieraczek na poziomie 1. Czy mógłby mi ktoś coś poradzić, co sprawdzić co wymienić it+p?? Bedę bardzo wdzięczny. pozdrawiamObrazek

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » czw paź 27, 2016 23:15

VAG - 17 - sprawdź jaki masz numer licznika.

Jeśli natomiast błędnie wyświetla to :
wyjmij licznik. Z tyłu licznika masz 2 wkręty na śrubokręt torx oraz 6 lub 8 zapinek. Rozdzielasz licznik. Zdejmujesz wskazówki (kręcisz przeciwnie do wskazówek zegara i ciągniesz w tym czasie do siebie) a potem tarcze. Z tyłu licznika są zawinięte 4 metalowe wąsy trzymające ten wadliwy wyświetlacz. Odchylasz i zdejmujesz najpierw osłonę a potem wyświetlacz. Wyświetlacz zakończony jest gumkami, przemyj spirtem a potem złóż spowrotem. Zapnij wąsy, złóż licznik. Powinno
guzieiro pisze:Po za tym,że nie działają mi przyciski manetki od MFA, nie działa również zmiana trybu pracy wycieraczek na poziomie 1
sprawdzić czy jest masa we wtyczce do manetki MFA (brązowy przewód). Jaki masz przekaźnik wycieraczek 377, 192, 389. Czy masz czujnik deszczu i lusterko fotochrom.

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

guzieiro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: guzieiro » czw paź 27, 2016 23:35

Wielkie dzięki za odpowiedź i pomoc.

Tak, jak pisałem numer licznika to 1M0 920 822 D ( czyli taki sam jak miałem przed wymiana). Ok sprawdzę to,tylko mam pytanie, czy gdyby wyświetlacz był wadliwy, to podczas output testu licznika nie wyszły by wtedy jakieś nieprawidłowości, krzaczki, nie wszystkie piksele by się wyświetlały?? Ogólnie po samozapłonie była wymieniana całą wiązka elektryczna. Spece wszystko ładnie podpięli, chodzi klima wszystkie światła, bo wiązka była również od Seat Toledo 1.9 TDI 110 KM. Tylko czy może być tak,że ów Seat który był dawcą wiązki nie posiadał licznika z MFA, inaczej jest ułożona elektryka i dlatego wygląda to tak jak wygląda?? Sorki, ale jeżeli chodzi o elektyrke w aucie, masa itp to naprawde dla mnie to ciemna magia:)

guzieiro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: guzieiro » pt paź 28, 2016 14:40

W więc problem chyba rozwiązany... Zdjąłem dzisiaj licznik i pupa z tyłu numer 1M0 920 802 D, czyli bez MFA a wgrany chyba wsad z 1M0 920 822 D i to dlatego chyba te nieprawidłowości...

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pt paź 28, 2016 18:42

guzieiro, szukasz licznika 1M0 920 822D czy jakiś wyższy model? Bo jak coś mogę zapytać kumpla co ściąga angliki to można coś tam podpasować

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

guzieiro
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: guzieiro » pt paź 28, 2016 23:54

dzięki wielkie za zainteresowanie,ale juz w necie dzisiaj znalazlem fajna oferte i zakupilem licznik jaki ma pasowac:) ale jeszcze raz dzieki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”