Witam, udało mi się zdobyć bardzo tanio elektryczne podnośniki do mojego golfika. Jest jeden problem, a mianowicie jak to wszystko podpiąć. Wszystko co posiadam jest oryginalne i pochodzi z golfa GT, tego samego co mój. Tamten posiadał centralny zamek, elektryczne szyby bez elektrycznych lusterek. Mój ma zainstalowany centralny dodatkowo z alarmem i na tyle elektroniki. Dodam tylko, że auto jest 3drzwiowe, boczki wyciągnięte z poprzedniego auta mają przyciski: dwa do sterowania lewą i prawą szybą od strony kierowcy i jeden do sterowania od strony pasażera. No i jeszcze jedna rzecz, podnośnik od strony kierowcy jest troszkę poszarpany, jednak silniczek działa bez najmniejszego zarzutu czy mogę kupić na allegro taki zestaw i podłączyć pod niego stary działający silniczek. Prosiłbym o jakiś schemat dla typowego laika.
Tutaj daje link do allegro: http://allegro.pl/podnosnik-szyby-el-pr ... 74558.html
elektryczne szyby schemat
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
elektryczne szyby schemat
Powinienes miec 3 wiazki: 2x drzwiowa + wiazka ktora idzie pod deska rozdzielcza. Wywalasz stare wkladasz nowe i tyle...wszystko bedzie pasowac na zasadzie P&P. Jezeli nie masz tych wiazek to najlepiej jakbys je zdobyl...przynajmniej drzwiowe.