piszcząca kontrolka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
piszcząca kontrolka
Witam.
Mam problem z piszczącą kontrolką oleju w moim golfie. Sprawdziłem ciśnienie oleju i jest okey , poza tym silnik jest po remoncie a to piszczenie jest już od około 1,5 roku. Czujniki wymienione na nowe a kiedy się rozgrzeje jest ciągle to samo. Mam takie pytanie czy można ten brzęczyk jakoś wyciągnąć albo obciąć kabel od niego, bo tak się nie da jeździć a wiem, że wszytko jest ok.
Mam problem z piszczącą kontrolką oleju w moim golfie. Sprawdziłem ciśnienie oleju i jest okey , poza tym silnik jest po remoncie a to piszczenie jest już od około 1,5 roku. Czujniki wymienione na nowe a kiedy się rozgrzeje jest ciągle to samo. Mam takie pytanie czy można ten brzęczyk jakoś wyciągnąć albo obciąć kabel od niego, bo tak się nie da jeździć a wiem, że wszytko jest ok.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
piszcząca kontrolka
Jezeli masz pewnosc ze z silnikiem wszystko ok to mozesz go wylutowac z licznika ale to ryzykowny manewr. Nie zmieniales przypadkiem licznika?
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: piszcząca kontrolka
to spróbuj wymienić z kimś się licznikami. często w nich coś się psuje.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
piszcząca kontrolka
Zanim zaczniesz rozmontowywać/podmieniać licznik to sprawdź okablowanie dochodzące do czujnika.
Czujnik nowy mógł już być trafiony, zwłaszcza, że pewnie zakupiłeś najtańszy.
Czujnik nowy mógł już być trafiony, zwłaszcza, że pewnie zakupiłeś najtańszy.
piszcząca kontrolka
Nwm czy najtańszy, gość dał mi z topranu. Postaram się sprawdzić te kable najpierw.
piszcząca kontrolka
Nie wiem, czy jest jakieś gorsze siano od tego.technik98 pisze:gość dał mi z topranu
Co masz konkretnie na myśli?Mavrick pisze:Jezeli masz pewnosc ze z silnikiem wszystko ok to mozesz go wylutowac z licznika ale to ryzykowny manewr. Nie zmieniales przypadkiem licznika?
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
piszcząca kontrolka
Wymień czujnik i tyle, zobacz czy nie pomyliłeś wtyczek od dwóch czujników. Gość mógł dać Ci też zły czujnik...
piszcząca kontrolka
Właśnie wylutowałem tą okropną piszczałkę, licznik działa bez zarzutu. Nareszcie będzie spokój
-
- Mały gagatek
piszcząca kontrolka
U mnie też piszczało ,wszystko posprawdzane i było ok wiec tez pozbyłem się brzeczka , tak przejechałem może 100km, aż tu nagle stojąc na światłach silnik zgasł i już nigdy nie odpalił , jestem własnie po wymianie silnika .
Także zdecydowanie odradzam taki zabieg
Także zdecydowanie odradzam taki zabieg
piszcząca kontrolka
Szkoda że musiałeś wymienić silnik, ale brzeczyka już miesiąc nie ma, a jeżdżę praktycznie co dziennie i wszystko jest ok.
-
- Mały gagatek
Ja powiem tylko tyle pozbawienie bzyczka to totalna głupota ,wiem to sam po sobie . To ze jeździsz codziennie nie oznacza ze jutro akurat będziesz jechał dalej , oby nic się nie wydarzyło ale pewności nie masz .technik98 pisze:Szkoda że musiałeś wymienić silnik, ale brzeczyka już miesiąc nie ma, a jeżdżę praktycznie co dziennie i wszystko jest ok.