Witam
Samochód golf mk4 1.9tdi po dowodzie 110km a po wpisaniu nr komputera wychodzi 90km
Mam naatepujacy problem golf nie chcę odpalić. Po demontazu komputera o nr (bosch 038 906 018 AE, 0 281 001 851) ecu byl zdemontowany wcelu zczytania wsadów pamięci i po montażu nie chce odpalić (w programatorze pamięć normalnie jest widziana), po przekreceniu zapłonu cyka przekaźnik 109 (mostkowanie nic nie daje) wtyczka i styki ecu wyglądają ze są oki. Nie moge nigdzie poszukać pinout tego komputera aby sprawdzić czy wszystkie sygnaly dochodzą prawidłowo albo zeby uruchomic go na stole bo przez złącze diagnostyczne nie ma komunikcji..
Ma ktos jakieś pomysły lub pinout komputera 80pin
Problem z ECU 1.9tdi nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Na razie temat w wersji roboczej...ale trochę info znajdziesz - viewtopic.php?p=7007438" onclick="window.open(this.href);return false;
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pinout Ci nic raczej Nie da jak sterownik nie łączy się przez obd. Na stole nic nie zmieni bo skoro w aucie nie idzie to i na krótko nie cyknie. Pamięci masz wsadzone w podstawki? Czy wlutowane spowrotem? Pamięć tylko odczytałeś czy coś modziiłeś i są nowe wsady?
Re: Problem z ECU 1.9tdi nie odpala
Podstawki już były.. pamieci wyciągnięte odczytane wsady i włożene z powrotem po montazu cyka przekaznik i nie chce odpalić. Troche dziwnie aby padl sterownik, być moze przelamal sie jakis kabel z wiązki...
Na bezpieczniku od sterownika po podlaczeniu jest nie pełne 12v nie wiem czym to jest spowodowane..
Na bezpieczniku od sterownika po podlaczeniu jest nie pełne 12v nie wiem czym to jest spowodowane..
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No to jak masz podstawki to one powinny być pierwszym co powinieneś sprawdzić. Z podstawkami jest ciągle problem, raz włożysz i działa, raz nie działa, raz coś nie styka i pedał gazu nie działa. To jest zło straszne. Ja w aucie w którym mam podstawki zawsze w schowku mam drugie ecu ori tylko bez immo bo nigdy nie wiadomo kiedy przestaną stykać nogi. Wyjmij pamięci, odtłuść wszystko, sprawdź czy nóżki nie są wygięte, sprawdź czy wkładasz kości w swoje miejsca a nie zamieniasz i powinno być ok. a jak to nie pomoże to sprawdź czy to co odczytałeś z kości jest mapami czy losowym czymś, kup nowe flashe i wgraj tam ORI wsad a potem go wsadź do kompa.