Problem z drzwiami

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Rafek7
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z drzwiami

Post autor: Rafek7 » śr sie 31, 2016 17:51

Witam Panowie.

Mam pewien problem z prawymi drzwiami w moim aucie. Po zakupie auta (kwiecien 2016) w nocy obudzil mnie 2 razy alarm. Okazalo sie, ze mam problem z zamkami. Komputer pokazywal blad zamka kierowcy i lewy tyl. Wymienilem je. Po jakims czasie znowu to samo, np rano wszystkie szyby byly otwarte, a jak zostawialem otwarte auto to sie zamykal i znowu alarm. Pojechalem znowu do mechanika i pokazalo blad w prawych drzwiach, znowu zamek. Wymienilem go na oryginalny. Problem nie ustapil. Mechanik odlaczyl cale drzwi od pradu z takiej kostki. Problem ucichl. Ciagle jezdze z odlaczonymi i jest okej, a jak podlacze czasami to albo same opuszcza sie szyby, albo samochod sam sie zamyka. Wiadomo jest juz, ze problem lezy w tych drzwiach. Ale co dokladnie, jaka moze byc tego przyczyna? Przypominam, ze zamek w tych drzwiach takze wymienilem na oryginalny.

Moje auto to VW GOLF IV, 2001r, 1.9 TDI.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Problem z drzwiami

Post autor: Qto » śr sie 31, 2016 18:04

Rafek7 pisze:Przypominam, ze zamek w tych drzwiach takze wymienilem na oryginalny
nowy czy używany? Jeśli używany to wypadałoby go rozebrać przed montażem i sprawdzić jego działanie...usterki zamków są na tyle częste, że kupno sprawnej używki to loteria
Zamek do sprawdzenia, wiązka...

Rafek7
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z drzwiami

Post autor: Rafek7 » śr sie 31, 2016 18:15

nowy czy używany? Jeśli używany to wypadałoby go rozebrać przed montażem i sprawdzić jego działanie...usterki zamków są na tyle częste, że kupno sprawnej używki to loteria
Zamek do sprawdzenia, wiązka...
wszystkie były nowe. coś czytałem jeszcze na innych forach i wspominali o mikrostykach w tych drzwiach, co myślisz?

dodam jeszcze, że mój mechanik wspominał o tym, żeby wymienić moduł komfortu, ale używka 100zł chyba czy 150. I właśnie czytałem na innym forum, że jemu też tak ktoś kazał, a dalej to nie przyniosło rozwiązania. Nie chciałbym wymienić tego na darmo.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Problem z drzwiami

Post autor: Qto » śr sie 31, 2016 18:34

to jeszcze zapytam, tak z ciekawości...ile wydałeś na te zamki :chytry:

PS Nie pisz posta pod postem

Rafek7
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z drzwiami

Post autor: Rafek7 » śr sie 31, 2016 18:41

Qto pisze:to jeszcze zapytam, tak z ciekawości...ile wydałeś na te zamki :chytry:

PS Nie pisz posta pod postem
150zl za sztuke jakos, czy 130. mniejsza :)

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Problem z drzwiami

Post autor: Qto » śr sie 31, 2016 19:16

nowy oryginał kosztuje 130...ale euro :crazy:
Jeśli jesteś pewny że zamki ok...to zostają wiązki i komfort.

Rafek7
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z drzwiami

Post autor: Rafek7 » czw wrz 01, 2016 11:11

Qto pisze:nowy oryginał kosztuje 130...ale euro :crazy:
Jeśli jesteś pewny że zamki ok...to zostają wiązki i komfort.
Jestem pewny, dwa lewe zamki też były wymieniane oprócz prawego na zamienniki i nic się nie dzieje. Problem leży w prawych drzwiach, to muszą być te wiązki jak tak. Oddam to w dobre ręce i przekaże uwagi, dzięki za poświęcony czas :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”