Kłopoty z zegarami?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Gochala
Nowicjusz
Nowicjusz

Kłopoty z zegarami?

Post autor: Gochala » wt sie 30, 2016 19:20

Witam, wszystkich użytkowników. Jestem właścielką golfa 5 1.4 benzyna 80km. Podczas wyjazdu wakacyjnego, po przejechaniu ok 150 km autostradą mam następujące objawy: zaczna migać kontrolka układu kierowniczego, raz żółta, raz czerwona. Zaraz potem włączają się kontrolki ESP, abs, zaczyna pulsować na czerwono kontrolka hamulców, włącza się brzęczyk. Po krótkiej chwili wyłącza się brzęczyk i przestaje dzieła prędkościomierz i obrotomierz, komputer wyświetla STOP brAK ciśnienia smarowania, silnik nie nadaje się do użytku. Można jechać samochodem ignorując powyższe wskazania i kontrolki. Zdarza się czasami że zaczyna działać prędkościomierz i obrotomierz komputer Podaję wszystkie standardowe dane, natomiast wyświetla się kontrolka abs, kontroli trakcji poduszek.Jednak po krótkiej chwili komputer ponownie wyświetla komendę STOP. Następnego dnia po wykasowaniu błędów można bez problemu kontynuować jazdę na dystansie do 50km. Nie ma żadnych kłopotów aż do momentu następnego dłuższego wyjazdu. Pierwsze problemy z zegarami miałam po ostrym hamowaniu przed skrzyżowaniem na tzw tarce. Bardzo proszę kolegów o pomoc.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Kłopoty z zegarami?

Post autor: Qto » wt sie 30, 2016 19:30

w błędach nie ma nic związanego z zasilaniem? Wygląda jakby prądu nie było...

Gochala
Nowicjusz
Nowicjusz

Kłopoty z zegarami?

Post autor: Gochala » wt sie 30, 2016 19:50

Błędy 17069 power realu control circuit,28818 diagnostyczne interface ECU no communication,28836 control moduł no communication,29095 instrument panel control module:transmiter invalid,01317 jednostka sterująca tablicy rozdzielczej.Błędy odczytane z testera zakupionego na portalu aukcyjnym.Po skasowania błędów w jaździe miejskiej nie mam problemów,jazda na autostradzie po 150 kilometrach objawy j.w.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”