Kontrolka ESP + krzywa kierownica
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć. Od pewnego czasu jeżdżę z przekrzywioną kierownicą (po wymianie części zawieszenia z przodu). Przez kilka tygodni nie miałem czasu pojechać skorygować zbieżność, lecz wczoraj zapaliła się kontrolka ESP. Moje pytanie brzmi czy kontrolka zgaśnie po ustawieniu zbieżności? Zakładając oczywiście, że jest to przyczyna zaświecenia się kontrolki.
Hmm, tak myślałem. Mechanik chciał mnie naciągnąć na 5 dych, bo powiedział, żeby przyjechać do niego przed zbieżnością, aby podłączył go do kompa i skasował błąd kontrolki. Dziękuję uprzejmie za odpowiedź.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie zrobi adaptacji czujnika dopóki nie będzie zrobiona zbieżność (kierownica prosto)...a po ustawieniu zawieszenia błąd sam zniknie
Rozumiem. Jestem w delegacji na Kaszubach i pewnie myślał, że turysta i kasę chciał wyciągnąć. No cóż. Nie pierwszy nie ostatni. We wtorek jadę na stację i mam nadzieję, że będzie okej. Pozdrawiam
Kontrolka faktycznie gaśnie sama, ale nie od razu. Na stacji powiedziano mi, że zgaśnie po około dwóch kilometrach, podczas, gdy w rzeczywistości po prawie 20 wciąż się świeciła. Pomogło zatrzymanie się na poboczu i kilkukrotne skręcenie kół w jedną i drugą stronę. Jeszcze raz dziękuję za informacje