Witam serdecznie!
Klasycznie już w moim Golfiku miałem problem z mikrostykiem. Wymieniłem więc cały zamek od strony kierowcy (zamiennik z allegro). Na chwilę to pomogło, światełko wewnątrz znów zaczęło błyszczeć. Po pewnym czasie jednak problem powrócił, tym razem zależnie od humoru auta, albo oświetlenie wewnątrz działało, albo nie.
Ostatnio jednak odkryłem pewną zależność: jak oświetlenie w środku działa, to nie świeci tylna prawa lampa i na odwrót. Ciężko mi również powiedzieć od czego to zależy, pogoda (wilgoć) nie ma tu raczej wpływu. Czasem nawet na trasie, a nawet w trakcie jazdy elektryka potrafi szaleć (jak opisałem).
Czasem również jak próbuję na panelu włączyć oświetlenie wnętrza wywala mi błąd otwartego bagażnika.
Miał ktoś podobny problem, lub ma jakikolwiek pomysł co to może być? Żarówki dobre, bezpieczniki również.
Dziękuję za porady !
Miałem również problem z zapieczonymi zamkami, dałem do naprawy ale wywalało mi również błąd bagażnika. Mechanik "naprawił", błąd nie wywalało, jednak jak zdjąłem osłonę klapy bagażnika zauważyłem, że obszedł problem odłączając wtyczkę która biegła do zamka, a mimo to centralny otwierał bagażnik, więc tu pytanie: OD CZEGO TA WTYCZKA? Bo niestety nie mogłem znaleźć. Po jej podłączeniu nadal wywalało błąd bagażnika.
Tu zdjęcie o którą wtyczkę mi chodzi
Problem z oświetleniem albo działa wewnątrz albo nazewnątrz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
wtyczka jest od otwierania całego samochodu zamkiem bagażnika tj kluczykiem
sprawdź przewody w przelotkach między klapą bagażnika a nadwoziem (obie strony)
sprawdź przewody w przelotkach między klapą bagażnika a nadwoziem (obie strony)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
Przewody są O.K., jak widziałem że chociaż trochę izolacja puściła to przelutowałem je, niestety nic to nie pomogło.
A ta wtyczka czy jest podłączona czy nie, to i tak auto mogę otwierać z centralnego (bagażnik również).
PROSZĘ O POMOC !
A ta wtyczka czy jest podłączona czy nie, to i tak auto mogę otwierać z centralnego (bagażnik również).
PROSZĘ O POMOC !