Elektryka do MK2 z MK3

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Jachym
Nowicjusz
Nowicjusz

Elektryka do MK2 z MK3

Post autor: Jachym » pt sie 05, 2016 13:02

Witam, otóż mam pytanie, przerzuciłem instalacje elektryczną z mk3 poniewaz u mnie mam 1.6 PN ale przerabialem go na wtrysk z RP , jednak po wizycie u gazownika auto sie zapalilo... ;f czyli wrzucilem elektryke ecu czujnik temp. od mk3 , ( sonde zmieniam dzisiaj) mam pytanie, czy na instalacji z mk3 od bezpiecznikow bedzie inny pinout czy wszystko to samo? poniewaz nie otwiera mi wtrysku, na krotko otwiera auto zapala ale ma przestawiony zaplon wiec sami wiecie... sonde tez dzis wymienie na 5 pinowa , cewka też z mk3 oczywiscie, glownie interesuje mnie czy mk3 ma tak samo umiejscowione wszystko jak mk2 , rok 90

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Elektryka do MK2 z MK3

Post autor: Mavrick » sob sie 06, 2016 09:22

Z jakiego dokladnie silnika masz ta instalacje?

Jachym
Nowicjusz
Nowicjusz

Elektryka do MK2 z MK3

Post autor: Jachym » sob sie 06, 2016 09:35

hmm 75 kuniuff ma, tak zarzucilem wtrysk zamiast z 1.8RP to dalem ten z MK3 i dziala bez zadnego problemu juz:))
nie mam teraz aktualnie kurde sondy bo moja 1pin a tu 5pin potrzeba musze kawalek rury wstawic i zobaczyc jak to bedzie, auto kreci do konca o dziwo nawet odcinke ma, ale gasnie po odpuszczeniu pedala gazu , mam nadzieje ze to wlasnie przez brak sondy bo zaczynam sie irytować prostotą mk2 ;D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”