Wymiana żarówek w lewym reflektorze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana żarówek w lewym reflektorze, jakie macie sposoby (golf VI)? Demontaż reflektora, wystarczy go tylko poluzować? A może trzeba rozkręcić to co znajduje się zaraz za reflektorem? U mnie jest tam bardzo ciasno. Dziwne, ale nie znalazłem takiego tematu na tym forum.
jejciu którą żarówkę chcesz wymienić?
po mojemu to nie ma żadnego problemu w wymianą - nic nie musisz demontować, ściągasz osłonę gumową i wyciągasz żarówki
zrób praktykę na prawym reflektorze i będziesz wiedzieć co i jak (wtedy w lewym zrobisz wymianę bez problemu - fakt jest ciasno ale opanujesz temat po omacku)
btw
masz pierwszy lepszy filmik na YT
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=M7RQqPKZz40[/youtube]
po mojemu to nie ma żadnego problemu w wymianą - nic nie musisz demontować, ściągasz osłonę gumową i wyciągasz żarówki
zrób praktykę na prawym reflektorze i będziesz wiedzieć co i jak (wtedy w lewym zrobisz wymianę bez problemu - fakt jest ciasno ale opanujesz temat po omacku)
btw
masz pierwszy lepszy filmik na YT
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=M7RQqPKZz40[/youtube]
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
Na razie pytam się teoretycznie. Jak posprawdzałem w internecie każdy silnik ma inny układ. W moim przypadku wygląda to mało zachęcająco:luki_s3 pisze:po mojemu to nie ma żadnego problemu w wymianą - nic nie musisz demontować, ściągasz osłonę gumową i wyciągasz żarówki
Raczej bez kombinacji przy wymianie się nie obejdzie...
Wolałbym już np. poluzować reflektor niż rozbierać plastiki przy silniku.
1.4tsi CAXA ma ten sam układjejciu pisze: Na razie pytam się teoretycznie. Jak posprawdzałem w internecie każdy silnik ma inny układ. W moim przypadku wygląda to mało zachęcająco:
tylko widzę że Ty już masz inną zaślepkę reflektora - odpinasz do góry tę spinkę i bez problemu wyciągniesz czarną zaślepkę
nic nie musisz luzować i kombinowaćjejciu pisze:Raczej bez kombinacji przy wymianie się nie obejdzie...
Wolałbym już np. poluzować reflektor niż rozbierać plastiki przy silniku.
wymiana żarówek to max 10minut na oba reflektory
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
Nie bardzo rozumiem. Odpinam czy odkręcam? Gdzie jest owa spinka?luki_s3 pisze:tylko widzę że Ty już masz inną zaślepkę reflektora - odpinasz do góry tę spinkę i bez problemu wyciągniesz czarną zaślepkę
Re: Wymiana żarówek w lewym reflektorze
No bez przesady, idź do auta i odciągnij w górę tą metalową zapinkę szeroką i zostanie ci tylna zaślepka w ręce do wyjęcia, wyjmujesz żarówkę z oprawką i wymieniasz, całość zajmuje jakeś 5 minut...jejciu pisze:Nie bardzo rozumiem. Odpinam czy odkręcam? Gdzie jest owa spinka?