Hej,
Szybkie pytanie o obwód wentylatora chłodnicy w mk3 '98 1.8 (ANN) bez klimy - brakuje mi +12V na czerwonym przewodzie na czujniku wentylatora chłodnicy - czy przewód ten idzie bezpośrednio od bezpiecznika 30A, czy jest po drodze jakiś przekaźnik ( i co nim steruje ) ?
Dzięki !
Kuba
@edit
Czy jest to tak prosty obwód jak po lewej stronie schematu ?
Obwód wentylatora chłodnicy (ANN bez A/C)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony wt lip 19, 2016 22:23 przez lootny, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VWGolf.pl Killer
przekaźnik jest w środku w sterowniku wentylatora,steruje nim czujnik w chłodnicy...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Dziękuję za odpowiedź.
Szukałem sterownika wentylatora w komorze silnika, ale go nie znalazłem, niemniej skoro brakuje +12V na czujniku w chłodnicy to i tak nie ma znaczenia czy silnik wentylatora jest zasilany przez przekaźnik, czy bezpośrednio- skoro czujnik w chłodnicy zasilany jest bezpośrednio czeka mnie położenie nowego przewodu.
Podsumowując, obwód zasilania wentylatora wygląda mniej więcej tak, zgadza się ?:
Szukałem sterownika wentylatora w komorze silnika, ale go nie znalazłem, niemniej skoro brakuje +12V na czujniku w chłodnicy to i tak nie ma znaczenia czy silnik wentylatora jest zasilany przez przekaźnik, czy bezpośrednio- skoro czujnik w chłodnicy zasilany jest bezpośrednio czeka mnie położenie nowego przewodu.
Podsumowując, obwód zasilania wentylatora wygląda mniej więcej tak, zgadza się ?:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Taklootny pisze:czy przewód ten idzie bezpośrednio od bezpiecznika 30A