Problem z cenralnym zamkiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zakupiłem golfa IV i występuje w nim dziwny jak dla mnie problem, nie wiem od czego zacząć i co sprawdzać. Ale do sedna sprawy, Zamykając samochód z pilota wszystko jest okej alarm się włącza zamykają się wszystkie drzwi i jest okej. W golfie jest włączone zamykanie powyżej 15km/h i tu pojawia się problem słychać ryglowanie zamka jak zamyka i od razu otwiera drzwi, jedynie bagażnik i prawe przednie drzwi się zamykają. Taka sama sytuacja jest gdy chce zamknąć centralny przyciskiem na drzwiach. Lampki w drzwiach nie działają jak i nie włączają się światła po otwarciu drzwi. Na fisie pokazuje tylko otwartą klapę bagażnika. Najbardziej dziwi mnie to czemu centralny z pilota zamyka samochód w 100% poprawnie. Przy okazji chciał bym się dowiedzieć czy można ustawić że np po wyciągnięciu kluczyka z stacyjki centralny się otwiera. Przeszukałem wszystkie fora nikt nie opisał takiej sytuacji jak u mnie.
Re: Problem z cenralnym zamkiem
Masz uszkodzone zamki.
Otwieranie po wyjęciu kluczyka ustawisz VAGiem.
Otwieranie po wyjęciu kluczyka ustawisz VAGiem.
okej a coś więcej na temat uszkodzonych zamków? trzeba je całe wymienić czy da się coś naprawić bez konieczności wymiany?