Montaż elektrycznych szyb i lusterek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: bmw
- Kontakt:
Witam, męczyłem się dzisiaj cały dzień z zamontowaniem elektrycznych szyb i lusterek, wszystko oryginalne wymontowane z auta na chodzie, po przeczytaniu kilku porad i poradników zabrałem się za montowanie. Męczyłem się cały dzień ale w końcu wszystko zaczęło działać i pojawił się problem. Mam zamontowany nie oryginalny alarm ze sterowaniem zamkiem centralnym też sam montowałem i działa ładnie. Zauważyłem, że gdy zostawię szybę uchyloną i zamknę auto z pilota to okna się domykają byłem zdziwiony ale znowu po otwarciu auta szyby opuszczają się o jakieś 15-20 cm niezależnie od tego czy wcześniej były opuszczone czy nie. Czy jest możliwość, że przewód idący do zamka centralnego w drzwiach łączy się gdzieś z jakimś przewodem od silniczka szyb i podaje napięcie przy otwieraniu ? Chciał bym nawet się pozbyć tej opcji domykania tylko nie wiem, który to może być przewód
Jeśli sterownik centralnego zamka jest podpięty w podobny sposób jak u mnie - podaje impulsy na przewody idące od zamka w drzwiach, a do tego ten sterownik jest ustawiony na dłuższy sygnał, jakby był podpięty bezpośrednio do pompki, to będzie tego wina. Miałem dokładnie ten sam problem, ustąpił on po przestawieniu długości sygnału sterownika centralnego zamka z 3 sekund do 0,5 sekundy - jak przy sterowaniu elektrycznymi siłownikami.
-
- Nowicjusz
- Auto: bmw
- Kontakt:
Dzięki bardzo ! nie wierzyłem w tak proste rozwiązanie ale jednak pomogło Dzięki jeszcze raz
@edit
a tak odbiegając od tematu bo nie chcę zakładać nowego wątku, podczas montażu el. lusterek i szyb przestało mi dochodzić napięcie na pompę wtryskową jak dobrze pamiętam zielono czarny przewód znajomy wsadził mi przekaźnik w w miejsce r1 w skrzynce i wszystko zaczęło działać, co mogłem pokićkać przy montażu, że tak się stało ? bo jak dobrze doczytałem się to przekaźnik ten jest od klimatyzacji, której u mnie brak
@edit
a tak odbiegając od tematu bo nie chcę zakładać nowego wątku, podczas montażu el. lusterek i szyb przestało mi dochodzić napięcie na pompę wtryskową jak dobrze pamiętam zielono czarny przewód znajomy wsadził mi przekaźnik w w miejsce r1 w skrzynce i wszystko zaczęło działać, co mogłem pokićkać przy montażu, że tak się stało ? bo jak dobrze doczytałem się to przekaźnik ten jest od klimatyzacji, której u mnie brak