Witam, mam problem z zakodowaniem kluczy po wymianie licznika. Mianowicie kontrolka IMMO mruga, i wyświetla się komunikat na fisie, auto odpala i da się nim jeździć, ale chce zakodować kluczyk żeby mi to nie piszczało i nie mrugało, lecz z tym jest problem. Wchodzę w INSTRUMENTS, loguje się, adaptacja kanał 21, zmieniam aktualną wartość "3" na jakąkolwiek inną np. 1 albo 4 i pupa wyświetla się ERROR, za każdym razem to samo, w czym leży problem? Wcześniej miałem zegary IMMO2 teraz IMMO3, osobiście nigdy nie kodowałem tych kluczy do IMMO3 więc powinny podejść. Pytanie czy można wyłączyć jakoś całkowicie immo(żeby nie mrugało i nie piszczało) na czas np. zakupu nowych transponderów(skąd je kupić?)
Problem z errorem zniknął teraz jest inny. Klucze nie chcą się programować.
Próbowałem kodować klucz takim sposobem: Podłączam VAGA, wchodzę w instruments, wpisuję pin, adaptacja kanał 21, wpisuje 1 klikam test, wszystko na zielono, klikam save, i nic, czekam czekam a kontrolka immo nie gaśnie. Może to wina transponderów?
Nie da się zakodować kluczyków
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Transpondery kupisz na portalu aukcyjnym (Crypto 48) za 13 zł.
Adaptacje 00 instrumentów przeprowadziłeś przed kodowaniem kluczyków? Sprobuj najpierw wykasować aktualnie przypisane kluczyki wpisując 0, a pozniej przypisz swoje
Znowu, jeżeli samochod odpala i jezdzi to chyba masz wylaczony immo w ECU ?! stąd też problem z adaptacją kluczy
Adaptacje 00 instrumentów przeprowadziłeś przed kodowaniem kluczyków? Sprobuj najpierw wykasować aktualnie przypisane kluczyki wpisując 0, a pozniej przypisz swoje
Znowu, jeżeli samochod odpala i jezdzi to chyba masz wylaczony immo w ECU ?! stąd też problem z adaptacją kluczy
Kupię: -nakładki na pedały audi TT,
Wpisywałem zero przed adaptacją dalej nic. Immo było OFF dlatego był problem z ERROR, jak biorę immo ON to auto nie odpala. Aktualnie wyłączyłem do czasu kupna nowych transponderów.
90km->120->160->???
ale przy przesiadce z immo 2 na immo 3, mozesz pigułke przypisa. Więc immo włącz i przypisz kluczyk
Kupię: -nakładki na pedały audi TT,
Seerq, włącz immo. Potem wejdź w licznik - login, adaptacja, kanał 00 - wartość 00 test i save. Wyłącz stacyjki i włącz. Wejdź w licznik. Login, potem adaptacja, kanał 21 i kodujesz klucze
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Tak robiłem, i nic. Może jeszcze jutro z tym powalcze jak nic nie wymysle kupię transpondery.
90km->120->160->???