alarm fabryczny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
alarm fabryczny
Koledzy pomóżcie. Mam Passata b4 1996 rok, 90 konny tdi. Jest to taksówka niemiecka. Problem polega na tym, że nie mam żadnego alarmu w samochodzie, żadnego pilota czy kluczyka z pilotem. Zwykły zamek centralny pneumatyczny (oryginalny). Żadnej diody mrugającej - nic. Kiedy jadę samochodem również nic się nie dzieje aż do czasu naciśnięcia tempomatu. Naciskając/ustawiając tempomat auto nagle zaczyna wyć klaksonem, a światła mijania migają na przemian z kierunkowskazami. Nie ma żadnego odcięcia zapłonu ani innej blokady. Należy zatrzymać się, zdjąć klemę i wszystko wraca do normy. O co w tym chodzi?
- speedi93
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH+
- Kontakt:
Re: alarm fabryczny
Brat ma takie coś w a6 c5 też taksowce i tak samo to działa To nie tempomat, to przycisk "FUNK" A do czego on służył to nie wiem...
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
ALH + GTB17 + FMIC + WZM230 + 107J = 194HP 397Nm
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
alarm fabryczny
Zatem jak to dezaktywować, wyrzucić? Co na celu ma ten alarm, który nie odcina paliwa ani nic nie robi? Jak używać tego tempomatu, by nie uruchamiać alarmu?
- Jaroslaw.b
- Użytkownik
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
alarm fabryczny
Możliwe, że stanowi to jakąś obronę. uruchamia się przy przełączeniu z OFF na ON.. Nie można normalnie korzystać z tempomatu, nie da się go włączyć. Nie rozumiem po co taksówkarzowi taki niesprawny tempomat.nadal nie wiem co zrobić, by sensownie korzystać z tego dobrodziejstwa.
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
alarm fabryczny
Wyczaiłem tak: włączanie tempomatu z OFF na ON nie uruchamia w/w alarmu. Alarm uruchamia się tylko gdy przeciągnę, przetrzymam tempomat w lewo, tj chciał skasować zadaną prędkość.
Skasować prędkości nie można po przez naciśnięcie pedału hamulca bądź przyspieszenia?
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
alarm fabryczny
Nie da się utrzymać prędkości, czy skasować hamulcem/sprzęgłem. Tempomat nie działa wcale, poza alarmem.
- speedi93
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH+
- Kontakt:
Bo to nie jest tempomat. To jest opcja dla taksówkarzy. Ma inne podpisy na manetce. Chyba że ktoś wymienił na inną a instalacje elektryczna zostawił ta samą
ALH + GTB17 + FMIC + WZM230 + 107J = 194HP 397Nm
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
alarm fabryczny
No to jak? Manetka tempomatu, te same napisy a inaczej działa? Jak wywalić ten alarm, uruchomić tempomat? Manetki chyba nie trzeba zmieniać?
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt:
- memberofhs
- Ma gadane
- Kontakt: