Witam, mam w aucie szyne CAN, moduł z jedną kostką bez obsługi pilota, i centralny zamek ale tylko z kluczyka (nie zdalnie). Co muszę wziąźć z golfa ze złomu który ma scyzoryk ? Mam rozwalone wkładki zamków więc lista narazie to:
wkładki drzwi i stacyjki,
kluczyk scyzoryk,
moduł komfortu,
i co jeszcze ?
i co będzie trzeba zrobić po przełożeniu wkładek, czy jest to trudne ? będę musiał programować liczniki ?
wkładki zamków, moduł i ? kluczyk zdalny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wkładki zamków, moduł i ? kluczyk zdalny
Nie napisałeś jaki masz obecnie moduł komfortu. Masz wszystkie elektryczne szyby? Skoro i tak chesz zmieniać wkładki to kup stacykję, wkładki, moduł komfortu "1J0959799AH" i pilot na częstotliwość 433.92 MHz czyli z numerami 1JO 959 753 A (owalne przyciski), lub 1JO 959 753 N (kwadratowe przyciski) i najlepiej jakby i pilot i moduł pochodził z tego samego samochodu, wtedy będą one sparowane i nie będziesz musiał progrmować pilota... ale gdyby się nie udało dostać i tego i tego od jednego auta to przyuczenie pilota do nowego modułu zajmie 5 min Zobacz Vagiem jakie masz kodowanie obecnego modułu i przepisz je do nowego. 1J0959799AH posiada dwie wtyczki, do drugiej podłącza się kierunkowskazy i antenę. Bez niej też będzie pilot działał ale z dużo mniejszym zasięgiem, więc warto ją "założyć". Z tego co pamiętam odpowiada także ona za domykanie szyb, nie znam rozpiski pinów które należy tam podpiąć ale napewno na forum jest
Wymiana wkładek to też chwila roboty, patrząc na drzwi od strony zamka na wysokości wkładki jest otwór a tam widać śrubkę torx, którą należy odkręcić a przez to luzuje się wkładkę i wyciąga bez problemu. Zastępujemy ją drugą wkładką, dokręcamy torksa i... już Ze stacyjką nie pomogę bo nie wymieniałem
Wymiana wkładek to też chwila roboty, patrząc na drzwi od strony zamka na wysokości wkładki jest otwór a tam widać śrubkę torx, którą należy odkręcić a przez to luzuje się wkładkę i wyciąga bez problemu. Zastępujemy ją drugą wkładką, dokręcamy torksa i... już Ze stacyjką nie pomogę bo nie wymieniałem