Problem 1.6 16v

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

D87siemce
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem 1.6 16v

Post autor: D87siemce » wt lut 09, 2016 00:14

Witam wszystkich. Proszę o poradę albo pomoc bo borykam się z problemem od dwóch tygodni.
Golf IV 1.6 16v 2001r.(nie FSI) kod sil.AZD Benzyna...
Wygląda to tak wsiadam do Golfa (brumm..brumm..) ujadę 200-300m. i zaczyna się cyrk Golf gaśnie albo spadną mu tak obr. że go zamuli jednocześnie zaświecając się kontrolki ABS,ESP,AIR-BAG,EPC,CHECK niekiedy jest tak ze wszystkie zegary spadną do zera(predkos,obroty,paliwo,temp.)i włącza się brzeczek(wiecie rezerwa-mało płynu do spr. 3x piszczy)resetuje się tez trip.i zegarek gaśnie dmuchawa i radio. Jak nie zgaśnie silnik to jadę dalej albo odpalam na nowo.
Ujadę 5-10km(miasto) auto znowu zamuli na chwile i kontrolki ABS i ESP.Nawet słychać jak przekaźniki w kabinie cykają.
Podpinam pod kompa (PolskiVag2.5-Vag.com-nawet pod VCDS) błędów zero 0000.nic nie ma(guzik) z tych objawów na pewno coś jest z elektrykom.
Zawiozłem Golfa do Elektro-Mechanika. Przewiozłem gościa powiedziałem co jest grane zresztą sam widział.Stal 2 dni i kopali.Niestety nic nie zrobili powiedział tyle ze coś się pier..li ale najlepiej poczekać aż całkowicie się spier..oli i wtedy będzie wiadomo co robić.
Z ciekawości skoczyłem na trasę co się będzie dziać a tu nowość lecę 100km/h i pika mi rezerwa patrze kontrolka się świeci a wskaźnik pokazuje zero paliwa a w baku 22l. ale reszta zegarów OK.
Sprawdzane wszystkie przekaźniki i bezpieczniki OK.
Nie wiem co jest grane jeśli ktoś miał podobny problem albo objawy to niech pomorze albo coś podpowie.
Z góry Dziękuje i Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Problem 1.6 16v

Post autor: Qto » wt lut 09, 2016 09:11

światła gasną razem z silnikiem?
obadaj dokładnie połączenia kabli idących od akumulatora...głównie punkty masowe pod podstawą aku
D87siemce pisze:i włącza się brzeczek(wiecie rezerwa-mało płynu do spr. 3x piszczy)
a nie przypadkiem płyn chłodniczy?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”