Montaż obrotomierza cyfrowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Jak w temacie. Jedyne z czym jest problem to podłączenie go tak aby działał dopiero po zapłonie. Gdzie podłączyć "+" gdzie "-"??? Podłączając go pod cewkę zapłonową najprawdopodobniej się nieco spalił podczas odpalania (do czasu ponownego montażu będzie jak nowy ). Dodam że jest on zasilany napięciem 12V.
Z góry dzięki za pomoc z tym problemem.
Vw_Golf_II rocznik_89' 1.8Cat
Z góry dzięki za pomoc z tym problemem.
Vw_Golf_II rocznik_89' 1.8Cat
No ale że co, w zegary go wstawiłeś bo nie było, czy to jakiś akcesoryjny czy o co c'mon ? Bo jak dla mnie to najprościej kupić zegary z obrotomierzem...
___
Miejsce jest ważne w pytaniu o podłączenie zasilania? Chodzi mi o podłączenie go tak aby prąd dochodził dopiero po przekręceniu stacyjki na zapłon. Podpiąłem go pod cewkę to się przyjarał więc szukam innej możliwości, może pod stacyjkę jakoś?
Podepnij pod linię zasilania 15, to jest plus po włączeniu zapłonu.
___
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jaką masz skrzynke bezpieczników? Starą czy nową?
W nowej masz tu plus po zapłonie:
W nowej masz tu plus po zapłonie:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jest dużo miejsc gdzie znajdziesz plus po stacyjce/zapłonie - chociażby stacyjka...masa (-) skądkolwiek - każdy punkt masowy, większość śrubek w aucie...jak tego nie możesz ogarnąć, to pytanie czy ogarniesz sygnał obrotów?
Jeżeli chodzi o sygnał obrotów to luz, pytam po prostu bo nie wiedziałem a chce uniknąć kolejnych kosztów za błędy