Przełącznik zespolony- kierunkowskaz nie działa

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mytek012
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mytek012 » czw lut 04, 2016 21:35

Witam. Jestem tutaj nowy także chciałbym wszystkich przywitać! :)
Samochód to Bora 1.9 TDI Comforline
Prawy kierunkowskaz przestał mi prawidłowo działać. Czasem załapie, czasem nie, mrugnę długimi kierunkowskaz zaczyna działać. Słyszałem że są to typowe objawy dla przełącznika zespolonego, dzisiaj zdjąłem górną pokrywę przy desce i przeczyściłem zmywaczem w spreju i przedmuchałem sprężarka, ale bezskutecznie.
Jutro zamierzam rozebrać to całe, wyjąć przełącznik. Gdyby to nie zadziałało, będzie pasował każdy przełącznik? Mogę zmienić tylko lewą część?
i jeśli kupiłbym z tempomatem, wystarczyło by podłączyć i dodać tempomat w komputerze? Elektryk dodałby mi to w komputerze?

kamikadzebm
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: kamikadzebm » pt lut 05, 2016 06:19

Co do przełącznika miałem to samo.. Kupilem Tylko lewy za 90 zł firmy Febi Blinstein i idealnie pasował do tego drugiego, a tania podróbka moze znow szybko paść. No i może być problem z montażem.

Awatar użytkownika
mytek012
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Przełącznik zespolony- kierunkowskaz nie działa

Post autor: mytek012 » sob lut 06, 2016 23:10

Już zrobione. Podjechałem na szrot i wziąłem po znajomości za 40zł lewą i prawą stronę. W końcu zmieniłem tylko lewą stronę, bo prawa miała obsługę komputer, a komputer brak także..
U mnie wyglądało to na przepalone styki. Generalnie kupiłem wyglądające na takie samo, ale w środku zupełnie co innego :)
Teraz mam taki jak ten co po czyszczeniu przeważnie działa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”