witajcie. pytanko mam odnośnie centralnego zamka. opowiem całą sytuację.
problem polega na tym że mam centralny zamek na kluczyk, kluczykiem mogę otwierać drzwi (mam 3 drzwiówkę) ale już zamknąć muszę ręcznie bo pompa "nie daje życia". stwierdziłem że może wtyczka zaśniedziała. owszem, była zaśniedziała. oczyszczona kontaktem, wpinam - dalej nic. wkoncu ją odpiąłem i rozebrałem, była zaśniedziała dość konkretnie w paru miejscach, ale oczyściłem. po podłączeniu - dalej nic. tylko otwiera a nie zamyka. podałem na lewo napięcie na szary kabel we wtyczce, myślałem że w drzwiach coś padło, ale pompka ani nie dychnie. na zielonym owszem pompuje jak szalona, ale na szarym - od zamykania - kompletne dno.
pierwsze pytanie: co mogło klęknąć w tej pompce? wizualnie nic nie wydaje się być uszkodzone, ale coś jest no bo działa tylko w jedną stronę...
drugie pytanie: mam pompkę z Toledo 1L z rocznika 94, tylko ona jest 3 pinowa. mój pomysł jest taki, żeby pociągnąć zielony, szary i brązowy kabel (sterujące od zamykania + masa) do tej pompki z toleda (na srodku masa, po lewej i prawej pin zamykanie i otwieranie, kwestia dojścia który od czego) i podlaczyc do niej wężyk. tamtej bym nawet nei demontował, bo do tamtej idzie więcej kabli nawet nie wiem w jakim celu ale mniejsza o to. ewentualnie połączyłbym trójnikiem wężyki tych dwóch pompek żeby "współgrały" bo wiadomo ta z golfa będzie mi wyła bez końca przy otwieraniu drzwi. czy taki pomysł wypali?
Centralny zamek, pytanko
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny zamek, pytanko
to zimny lut mógł się zrobić, miałem tak w mojej tylko, że w MK2, zdjąłem dekiel, poprawiłem luty, blaszki podgiąłem i działa
- mk1988
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Centralny zamek, pytanko
nie zaczynając tematu zapytam tutaj posiadając centralny zamek otwiera 4 drzwi i slychać że pompka dalej pracuje jeszcze jakiś czas ale gdy zamykam zamyka tylko 3 drzwi i pompka też dalej pracuje ... co do 1 drzwi bedzie to wina pompki czy siłownika?? bo to że wyje jeszcze jakiś czas to chyba też nic normalnego ?? mam drugą pompkę i zastanawiam się nad podmianą tylko kwestia tego czy to pomoże na któryś z opisanych przeze mnie problemów
byłe mk3 GT -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=478692&p=5810627#p5810627
Centralny zamek, pytanko
problem rozwiązany, wymieniłem pompkę na używaną ze szrotu i wszystko działa kolego mk1988 prawdopodobnie masz nieszczelny wężyk od tych drzwi które się nie zamykają stwierdzam to po długim działaniu pompki. temat chyba można zamknąć