Witam mam problem z swoim golfem ,jest to wersja mk4 2000r 3D 1.9 90km. Dodam że pare dni temu nabyłem golfa już z takimi usterkami.
Problem 1:
Niesprawny ABS i ESP
Vag wykazał uszkodzony czujnik prawa strona wymieniłem go kontrolka nie zgasła ,znowu podłączyłem pod komputer i pokazał że uszkodzony przewód prawa strona i czujnik. Przy wtyczce byl przerwany kabel wiec wymienilem wtyczke ,ale te 2 błędy nadal wyskakują i abs esp jest nie sprawne. Więc co moge moge jeszcze sprawdzić?
Problem 2:
Zamek z tyłu się nie zamykał ,więc rozebralem plastik i silniczek był sprawny ,zamek mial luz przy tej sprężynce rozebrałem i zrobiłem to po swojemu i było by ok tylko silniczek już pracować nie chciał po ponownym podłączeniu. Sprawdzałem miernikiem i prąd z kabli idzie ale po podłączeniu silniczka juz pokazaju 0V. Próbowałem podpiąć pod akunulator i tak samo zero rekacji. Da się to jakoś naprawić czy kupić nowy? Od czego to się mogło zrobić?. I jeszcze mam problem z mikrostakami ale o tym już znalazłem na forum. I powyższe problemy są dla mnie ważniejsze.
Problem ABS i tylny zamek w bagazniku.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ABS i tylny zamek w bagazniku.
Rozumiem, że po naprawie czujnika i kabla wykasowałeś błędy i po prostu wracają?