Jak w temacie.
Bez względu na to czy drzwi są otwarte, czy też zamknięte oświetlenie nie gaśnie, łącznie z lampkami w drzwiach. Chwilowo na noc odłączam baterię ale to dość niewygodne.
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to sprawdzenie mikrostyków w zamkach drzwi. Może inne sugestie?
Oświetlenie wnętrzna nie gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w obydwóch czy w jednych? jeśli w jednych to rozbieraj zamek...jeśli w dwóch to proponuję odłączyć drzwi jedne, później drugie i obserwować co się dzieje...grotof pisze:łącznie z lampkami w drzwiach
Lampki w drzwiach nie są ze sobą połączone więc nie powinny świecić razem...chyba że masz pecha i obydwa zamki się posypały
Autko jest córki, więc nie jeżdżę nim na co dzień. Jednak o ile mnie pamięć nie myli to przed awarią lampki w drzwiach chyba jednak świeciły się równocześnie. To jest wersja dwudrzwiowa, wyposażenie jest najprostsze, bez elektr. szyb, elektr. lusterek.
Tak czy tak, bez demontażu zamka/ów się nie obejdzie. Jeżeli mógłbym prosić o jeszcze jedną radę: czy da się, bez specjalnego kłopotu, odłączyć wiązkę wychodzącą z drzwi zanim zdemontuję tapicerkę? Chodzi o zlokalizowanie która strona jest uszkodzona.
Tak czy tak, bez demontażu zamka/ów się nie obejdzie. Jeżeli mógłbym prosić o jeszcze jedną radę: czy da się, bez specjalnego kłopotu, odłączyć wiązkę wychodzącą z drzwi zanim zdemontuję tapicerkę? Chodzi o zlokalizowanie która strona jest uszkodzona.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Między drzewami a słupkiem masz gumową przelotkę,jak ją zdejmiesz powinno być złącze.grotof pisze:Jeżeli mógłbym prosić o jeszcze jedną radę: czy da się, bez specjalnego kłopotu, odłączyć wiązkę wychodzącą z drzwi zanim zdemontuję tapicerkę? Chodzi o zlokalizowanie która strona jest uszkodzona.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w przypadku drzwi tylnych w nadwoziu 5Driccardoa pisze:Między drzewami a słupkiem masz gumową przelotkę,jak ją zdejmiesz powinno być złącze.
złącze drzwi przednich jest wewnątrz auta, po stronie kierowcy widoczne po zdjęciu plastiku przy dźwigni do otwierania maski, po stronie pasażera jest w tym samym miejscu - symetrycznie
Powodem awarii był uszkodzony mikrostyk w zamku. Niestety bez możliwości reanimacji.
Akurat miałem o zbliżonych gabarytach i udało się zaadaptować. Trochę rzeźby plus przelutownie wtyczki.
Akurat miałem o zbliżonych gabarytach i udało się zaadaptować. Trochę rzeźby plus przelutownie wtyczki.