Syrena z podtrzymaniem nie działa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podlaczyłem syrenę według opisu z forum vwortex-ale nie działa
Wiring for 1J0 cars:
Pin 1 on the siren goes to pin 6 on the 15 pin connector on the CCM
Pin 2 on the siren goes to any ground. There is a ground bolt under the rain tray to the left of the wiper motor.
Pin 3 on the siren goes to pin 12 on the 15 pin connector on the CCM
Modoł komfortu 1J0 959 799 AH...na pinie 12 modółu nie ma 12v-Jak podłaczyć syrenę z podtrzymaniem?
Wiring for 1J0 cars:
Pin 1 on the siren goes to pin 6 on the 15 pin connector on the CCM
Pin 2 on the siren goes to any ground. There is a ground bolt under the rain tray to the left of the wiper motor.
Pin 3 on the siren goes to pin 12 on the 15 pin connector on the CCM
Modoł komfortu 1J0 959 799 AH...na pinie 12 modółu nie ma 12v-Jak podłaczyć syrenę z podtrzymaniem?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a ma być...pin 12 idzie do syreny pin 3 oraz do dodatkowego bezpiecznika S111 nad skrzynką przekaźników - zasilanie stałepsilos1 pisze:na pinie 12 modółu nie ma 12v
- Qto
- _
- Kontakt:
syrenę z pinem 12 już połączyłeś...czyli do tego połączenia dodajesz kabelek na którym będzie +12V
Może się jeszcze okazać, że będzie trzeba wprowadzić zmiany w eepromie aby było ok...wiem, że montując komfort z auta gdzie była taka syrena, do auta w którym jej nie ma, jest problem z błędem w komforcie
Może się jeszcze okazać, że będzie trzeba wprowadzić zmiany w eepromie aby było ok...wiem, że montując komfort z auta gdzie była taka syrena, do auta w którym jej nie ma, jest problem z błędem w komforcie
Komfort wymieniałem i właśnie na nowym mam błąd syreny....Dodam +12v-myśle ze bezpiecznik 7.5A wystarczy i dam znać czy działa.
- Qto
- _
- Kontakt:
fabrycznie jest 15A
opis lampek:
lampka czteropinowa:
pin 1 - do pinu 1 drugiej lampki
pin 2 - masa po otwarciu drzwi, kabelek niebiesko/szary - istnieje w wiązce bez kontroli
pin 3 - zasilanie z bezpiecznika 12
pin 4 - masa, kabelek brązowy - istnieje w wiązce bez kontroli
lampka sześciopinowa
pin 2 - masa po otwarciu drzwi, kabelek niebiesko/szary - istnieje w wiązce bez kontroli
pin 5 - do pinu 9 wtyczki (mniejszej) przy komforcie oraz do pinu 1 wyłącznika kontroli
pin 6 - do pinu 8 wtyczki (mniejszej) przy komforcie
istniejący kabelek czerwono/niebieski jest niepotrzebny
opis lampek:
lampka czteropinowa:
lampka sześciopinowa
pin 5 - do pinu 9 wtyczki (mniejszej) przy komforcie oraz do pinu 1 wyłącznika kontroli
pin 6 - do pinu 8 wtyczki (mniejszej) przy komforcie
istniejący kabelek czerwono/niebieski jest niepotrzebny
- Qto
- _
- Kontakt:
nie pytałeś
pin 3 to plus z podświetlenia, ten którego nie będziesz potrzebował w podsufitce to możesz z wtyczki na słupku A przedłużyć kabelek...jak nie to do pinu 18 większej wtyczki komfortu
pin 4 to masa z podświetlenia po otwarciu drzwi - pin 16 większej wtyczki komfortu...lub też możesz pociągnąć od wtyczki na słupku
pin 3 to plus z podświetlenia, ten którego nie będziesz potrzebował w podsufitce to możesz z wtyczki na słupku A przedłużyć kabelek...jak nie to do pinu 18 większej wtyczki komfortu
pin 4 to masa z podświetlenia po otwarciu drzwi - pin 16 większej wtyczki komfortu...lub też możesz pociągnąć od wtyczki na słupku
Syrena założona-dołączyłem zasilanie na pin 12 komfortu i 3 pin syreny ale nadal nie działa...trzeba ją uaktywnić w module komfortu?
Zrobiłem adaptacje w module komfortu
Nadal nie działa...jest mozliwosc sprawdzenia syreny"na krótko"?
Nadal nie działa...jest mozliwosc sprawdzenia syreny"na krótko"?