Witam, problem jest nietypowy i pilnie potrzebuje pomocy. Mianowicie oświetlenie wnętrza przy otwartych/zamkniętych drzwiach działa zupełnie odwrotnie niż w każdym innym aucie. Początkowo była oryginalna lampka przy sterowaniu szyberdachem i wszystko było ok. Później zamontowałem dodatkowe oświetlenie na słupkach C
i wszystko podłączyłem do głównego, oryginalnego światła,
a i wszędzie wsadziłem żarówki led. Początkowo wszystko działało, później już nie. Dla przykładu na zapłonie przy otwartych drzwiach nie świeci, a po ich zamknięciu światło się zapala. Jeżeli ktoś się spotkał z czymś podobnym, to proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Nietypowy problem z oświetleniem wnętrza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- VWGolf.pl Killer
rozłącz to co podłączyłeś i dokładaj po kolei a zobaczysz co powoduje ten błąd ale na początek powyciągaj same żarówki i sprawdź po kolei
Re: Nietypowy problem z oświetleniem wnętrza
Na pozostałe drzwi reaguje tak samo?
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
-
- Nowicjusz
Tak, na wszystkich drzwiach dzieje się to samo. Rozłączyłem wszystko i oryginalna lampka też zawodzi. A i co jeszcze zauważyłem, że jak doprowadzę do któregoś minusowego przewodu dodatkową masę, to żarówki świecą mocniej.