Adaptacja klucza Polo 2007

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sebekgolf
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie

Adaptacja klucza Polo 2007

Post autor: sebekgolf » wt gru 22, 2015 11:08

Witam szanowne grono. Może tutaj mi ktoś pomoże bo już bujam się z tematem od jakiegoś czasu i pomysły mi się kończą :helm:

Pacjent to Polo 9N po lifcie z roku 2007. Trzeba dorobić nowy klucz. Zatem zakupiłem sobie kluczyk z MK4, grot nowy sobie włożyłem do niego. Pilot centralny przekodowałem pod auto ( działa). Pozostaje kwestia pastylki immo. Wg katalogu do jakiego się dogrzebałem gdzieś tam w necie, w tym roczniku powinna być prekodowana pastylka TP23 więc i taką zakupiłem. I teraz:

łączę się z zegarami, odczytuję pin i wyskakuje ... 3 cyfrowy . Czy ktoś się z takim przypadkiem już spotkał ?
Kolejna sprawa, mając ten pin, próbuję zrobić key learning i:
wpisuję ilość kluczy ( 2), wrzucam stary klucz w stacyjkę ( pozycja zapłonu), wpisuję pin i koduję. Po wyskoczeniu finish wyciągam klucz i wymieniam na nowy ( ten który dorobiłem), klikam learn i czekam aż wyskoczy finish.

Co się dzieje. Oryginalny klucz odpala samochód, na nowym nie zaskakuje. Próbuję poprzedzić te 3 cyfry wartością "0" ( w tym momencie mam 4 cyfry pinu) i robię to samo jeszcze raz. Dalej nic ( efekt identyczny jak wyżej).

Zrobiłem też próbę i wsadziłem pastylkę starego typu (zwykły crypto jak w MK4). Próbuję przyuczyć jak wyżej i moje zdziwienie. Nowy klucz teoretycznie się koduje ( z pastylką starego typu), miga kontrolka immo, ale samochód daje się odpalić i można jechać :shock:

ktoś ma jakieś pomysły, bo chwilowo moje się wyczerpały... a nie należę do ludzi, którzy szybko odpuszczają :grin:

Ktoś coś ? Temat pokrewny z MK5, nie wierzę, że nikt nie grzebał w komforcie MK5 :bajer:

Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss

Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”