Licznik golf 4 1.6 16V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Licznik golf 4 1.6 16V
Witam.
Mam problem z licznikiem, mianowicie ilość przejechanych kilometrów liczy mi około x5. Przykładowo jak przejadę 100km to na liczniku i głównym i tym mniejszym mam już 500km.
Czy wymiana licznika pomoże czy problemem jest tutaj coś innego?
I jeszcze jedno pytanie czy kupując licznik mogę kupić z wersji 1.6 SR? Czy będzie jakaś różnica w tych licznikach?
Pozdrawiam
Mam problem z licznikiem, mianowicie ilość przejechanych kilometrów liczy mi około x5. Przykładowo jak przejadę 100km to na liczniku i głównym i tym mniejszym mam już 500km.
Czy wymiana licznika pomoże czy problemem jest tutaj coś innego?
I jeszcze jedno pytanie czy kupując licznik mogę kupić z wersji 1.6 SR? Czy będzie jakaś różnica w tych licznikach?
Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Licznik golf 4 1.6 16V
kodowanie licznika trzeba sprawdzić, jaka jest skrzynia biegów...
Do 1.4 nie każdy licznik da się zaadaptować bez zmiany eepromu - nie każdy przyjmuje kodowanie dla silnika 1.4
Do 1.4 nie każdy licznik da się zaadaptować bez zmiany eepromu - nie każdy przyjmuje kodowanie dla silnika 1.4
Licznik golf 4 1.6 16V
Skrzynia manualna, silnik 1.6 16v, kod licznika 1j0 920 806B. Czy jak wloze licznik o innym kodzie z 1.6 SR, bo jest ich zdecydowanie wiecej na allegro to moga byc jakies problemy? I przede wszystkim czy wymiana licznika pomoze?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Qto
- _
- Kontakt:
Licznik golf 4 1.6 16V
chodzi o kod literowy skrzyni biegówKiniu1990 pisze:Skrzynia manualna
sorrki, myślałem że 1.4...na szybkości widziałem "4" w tytule i tak jakoś wyszłoKiniu1990 pisze:silnik 1.6 16v
to jest numer części, kodowanie do sprawdzenia interfejsem diagnostycznymKiniu1990 pisze:kod licznika 1j0 920 806B
Licznik golf 4 1.6 16V
Kod skrzyni wystarczy jak podam z naklejki w bagazniku? Czy lepiej wlezc pod auto i bezposrednio ze skrzyni zczytac na wypadek jakby byla zalozona jakas inna? A do kabla aktualnie nie mam dostepu, jak bede mial w najblizszych dniach to wrzuce kod licznika.
- Qto
- _
- Kontakt:
Licznik golf 4 1.6 16V
Z racji tego że coś jest nie tak, lepiej odczytać na skrzyni...i porównać z naklejka w bagażniku.
Licznik golf 4 1.6 16V
Ok, dzieki za pomoc. Jak zjade na swieta to bede mial troche czasu i wtedy uzupelnie info. Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Licznik golf 4 1.6 16V
Podczepię się pod temat.
Ja również mam problem z licznikiem który przekłamuje. Po przejechaniu 100km licznik nabija mi ok 120km. Co robić??
Rozmiar opon jest fabryczny
Ja również mam problem z licznikiem który przekłamuje. Po przejechaniu 100km licznik nabija mi ok 120km. Co robić??
Rozmiar opon jest fabryczny
- Qto
- _
- Kontakt:
Licznik golf 4 1.6 16V
przeczytać posty wyżej? Przecież jest napisane od czego zacząć...sobiasz pisze:Co robić??