Wtyczka sondy lambda problem z podłączeniem.Silnik 2E

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

helmut16
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: helmut16 » śr lis 04, 2015 22:32

Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem VW golf 2 i jestem po przekładce z 1,6 na 2.0 8v 2e ( nie jak w większości ABF). Posiadam problem natury technicznej gdyż wiązka silnika jaką posiadam wraz ze sterowanie do tego silnika została brzydko mówiąc zwieśniaczona ( poklejona w kilku miejscach na taśmę do pakowania , np. wąż gumowy naciągnięty na przewody, przewody głośnikowe w miejscu gdzie być nie powinny itp.) Usunąłem prawie wszystkie dolegliwości jest ok teraz golf ma mniejsze prawdopodobieństwo samozapłonu ale do rzeczy. Czy mógł bym was prosić żeby ktoś z was zrobił mi fotkę przewodów na wtyczce która łączy sondę lambda (całej wtyczki żeby było widać kolory kabli ale nie od strony sondy tylko te przewody co idą do styczki do kompa i najlepiej wtyczki od kompa albo opis do których pinów wchodzą te przewody. Chodzi mi o to że we wiązce są 3 przewody w izolacji i nie wiem gdzie przychodzi czarny przewód przychodzi. Może jak poprzedni magik użył by lutownicy zamiast skręcać przewody było by po problemie ale cóż. Pisze do was bo wszystkie schematy elektryki nie opisują do których ponów przychodzą te przewody od sondy (czarny ) i czy te 3 przewody są w fabrycznej izolacji czy to po prostu magia poprzednika. Był bym bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. technobox1@wp.pl
ObrazekObrazekObrazek

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » pt lis 06, 2015 20:53

http://www.autoprospect.ru/volkswagen/g ... es/397.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; jest to schemat od 2,0 AGG ale piny sondy są takie same jak 2,0 2E .Na rysunku symbol G39 jest to sonda .

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

helmut16
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Wtyczka sondy lambda problem z podłączeniem.Silnik 2E

Post autor: helmut16 » ndz lis 08, 2015 12:15

Dzieki za schema ale niestety i on nie odpowiada mi na nurtujące mnie pytanie gdzie przychodzi czarny przewód. Niestety . Mógł bym prosić was o pomoc ??? HELP DO KTÓREGO KOLORU KAPLA PRZYCHODZI TEN CZARNY PRZEWód

Hubi14
Forum Master
Forum Master

Post autor: Hubi14 » ndz lis 08, 2015 16:35

ten czarny przewód w pinie 21 to jest ekranowanie przewodu sygnałowego sondy lambda, on idzie nigdzie, wychodzi z ECU, powinien oplatać przewód sygnałowy sondy i być przykręcony gdzieś w okolicy pokrywy zaworów

helmut16
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Wtyczka sondy lambda problem z podłączeniem.Silnik 2E

Post autor: helmut16 » ndz lis 08, 2015 16:55

Mówisz ze to może być ekranowanie ??? Ale w izolacji troche dziwne ale skoro tak uważasz sprawdzę to manualnie . I co jeszcze mnie zastanawia, że on wchodzi do ECU i jaką on pełni funkcje tylko ekranowanie ?? Ale w takim wypadku nie powinien być podłączony do wtyczki z pinami .

helmut16
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: helmut16 » wt lis 10, 2015 22:04

Witam ponownie kabel niewiadomego pochodzenia to jest tak jak kolega napisał pin 21 ekran sody . Temat uwżam za zamnkniety. Dzieki bardzo . A poza tematem ma może ktoś schemat i opis wtyczek od wiązki silnika szczególnie tych małych z oznaczeniami SLD np. 11 i do kąd one przychodzą. Fajnie by było jak był by opis wszystkich wtyczek WIĄZKI nie skrzynki bezpieczników. Dzieki pozdrawiam.

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » śr lis 11, 2015 11:28

helmut16, na schemacie jest jak byk ze pin 21 jest to ekranowanie .

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”