Brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

carumus1
Nowicjusz
Nowicjusz

Brak oświetlenia tablicy rejestracyjnej

Post autor: carumus1 » sob paź 24, 2015 09:37

Witam! Otóż mam mały problem z oświetleniem tablicy rejestracyjnej bo kiedyś zwykłe żarówki się przepaliły to pomyślałem od razu o LED'owych. Skusiłem się na LEDowe i zamontowałem i wszystko pięknie, ładnie się świeciło. Aż do momentu przestały już świecić to pomyślałem żeby wstawić zwykłe żarówki, ale jednak to nic nie dało, oba się nie świeciły. Poszukałem na allegro i znalazłem lampy ledowe w komplecie za 60 zł to się skusiłem oraz zamówiłem i jak przyszły to postanowiłem zamontować i co się okazuje? Lampy dalej się nie palą no to zaczynałem się denerwować i poszperałem w internetach i znalazłem że przyczyną może być bezpiecznik to spróbowałem wstawić nowy i bez zmian. Dalej nie świecą i co może być przyczyną? Przerwany kabel to na pewno nie ale później pojadę na wioskę to przy okazji zerknę co i jak. Wcześniej miałem zwykłe żarówki LEDowe które podczas jazdy potrafiły drygać albo od czasu do czasu paliły się aż całkowicie przestały świecić.. Czy to ma jakiś związek że teraz zwykły lampy ledowe nie chcą palić? O to link do aukcji tam gdzie zamawiałem: http://allegro.pl/podswietlenie-led-vw- ... 84165.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Druga sprawa to jest taka, a mianowicie jak chciałem włożyć lampkę w zderzak (po prostu założyć) to dziurka była trochę za duża i niestety lampa wpadła do środka w zderzak i teraz nie idzie wyciągnąć. W jaki sposób mogę zdjąć tylny zderzak żeby wyciągnąć tą lampkę albo jakieś inne metody?

Z góry dziękuję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”