Witam,wiem że temat w tej sprawie pewnie był i to nie raz,ale jestem tutaj nowy.
Sprawa polega na tym że mam całą instalację lusterek i lusterka już zamontowane lecz do podłączenia zostały mi trzy przewody,a niewiem co do czego.
Są trzy przewody które powinny być podłączone ino niewiem do czego, dwa z nich do skrzynki z bezpiecznika i a 3 niewiem. Kolory przewodów to:
-czarno biały
-zielono szary
I powinny być podłączone z tyłu skrzynki a ostatni kabelek jest cały biały.
Moje pytanie brzmi cz ktoś zrobił by zdjęcie z tyłu skrzynki zdjęcie i oznaczył co gdzie podłączyć.
Problem z elektrycznymi lusterkami golf mk3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
biały - wtyczka osobna za skrzynką bezpieczników - jest to grzanie luster - idzie od włącznika grzania tylnej szyby
zielono/szary idzie poprzez wtyczkę za skrzynką bezpieczników do wtyczki D pin 12 skrzynki bezpieczników
czarno/biały - tu dziwna sprawa bo powinien być czarno/niebieski ale skoro masz czarno/biały który oryginalnie idzie od elektrycznych szyb do skrzynki bezpieczników poprzez wtyczkę 1 pinową do wtyczki D pin 9 (zasilanie z bezpiecznika 14)
zielono/szary idzie poprzez wtyczkę za skrzynką bezpieczników do wtyczki D pin 12 skrzynki bezpieczników
czarno/biały - tu dziwna sprawa bo powinien być czarno/niebieski ale skoro masz czarno/biały który oryginalnie idzie od elektrycznych szyb do skrzynki bezpieczników poprzez wtyczkę 1 pinową do wtyczki D pin 9 (zasilanie z bezpiecznika 14)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
Dla pewności sprawdziłem jeszcze raz i kolory tego ostatniego kabla to czarno-biały jak wyżej ino jakbym mógł prosić o jakieś zdjęcie jak to jest podpięte bo jestem wzrokowcem.Pozdro