moduł komfortu zmiana parametrów

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

rasil
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rasil » śr wrz 30, 2015 09:36

Witam Koledzy. Mam pytanie i wielką prośbę. Czy ma ktoś techniczne możliwości zmiany parametrów w eepromie modułu komfortu, lub podpowiedzieć gdzie mogę się udać by to zrobić. Może powiem w skrócie co dokładniej. Chciałem podmienić moduł u siebie w golfinie z 1C0959799 na 1C0959799B by wyzbyć się beznadziejnego pilota i sterować z ori scyzoryka. Po podłączeniu wszystko gra prócz otwierania tylnej klapy. Mój golfiak to wersja kombi i po przeczytaniu paru postów domniemam że owy "nowy" moduł pochodzi z wersji hatchback. Podobno wystarczy pozmieniać jakieś ustawienia lecz u mnie żaden "magik" nie podejmie się tego, a ja z braku wiedzy i odpowiedniego sprzętu wolę nie zabierać się za to. Z tą moja prośba.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr wrz 30, 2015 13:49

Temat nie jest trudny do ogarnięcia...tylko tak jak piszesz, trzeba mieć odpowiedni sprzęt i wiedzieć jakie wartości na jakie w eepromie pozmieniać.
Elektronik samochodowy pewnie będzie miał odpowiedni sprzęt...oprogramowanie może poszukać na necie...pytanie czy będzie chciał zrobić coś o czym nie ma pojęcia tylko dlatego, że klient mówi że po takiej i takiej zmianie zacznie działać:) Dobrym rozwiązaniem może okazać się osoba "siedząca" w danej marce...ale i tu nie ciężko trafić kogoś kto nie będzie miał pojęcia o czym mowa.
Najlepiej poszukać kogoś na forum...zakładając taki temat, podać swoją lokalizację...zapytać na grupie regionalnej odpowiedniej do swojego regionu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”