moduł komfortu zmiana parametrów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam Koledzy. Mam pytanie i wielką prośbę. Czy ma ktoś techniczne możliwości zmiany parametrów w eepromie modułu komfortu, lub podpowiedzieć gdzie mogę się udać by to zrobić. Może powiem w skrócie co dokładniej. Chciałem podmienić moduł u siebie w golfinie z 1C0959799 na 1C0959799B by wyzbyć się beznadziejnego pilota i sterować z ori scyzoryka. Po podłączeniu wszystko gra prócz otwierania tylnej klapy. Mój golfiak to wersja kombi i po przeczytaniu paru postów domniemam że owy "nowy" moduł pochodzi z wersji hatchback. Podobno wystarczy pozmieniać jakieś ustawienia lecz u mnie żaden "magik" nie podejmie się tego, a ja z braku wiedzy i odpowiedniego sprzętu wolę nie zabierać się za to. Z tą moja prośba.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Temat nie jest trudny do ogarnięcia...tylko tak jak piszesz, trzeba mieć odpowiedni sprzęt i wiedzieć jakie wartości na jakie w eepromie pozmieniać.
Elektronik samochodowy pewnie będzie miał odpowiedni sprzęt...oprogramowanie może poszukać na necie...pytanie czy będzie chciał zrobić coś o czym nie ma pojęcia tylko dlatego, że klient mówi że po takiej i takiej zmianie zacznie działać:) Dobrym rozwiązaniem może okazać się osoba "siedząca" w danej marce...ale i tu nie ciężko trafić kogoś kto nie będzie miał pojęcia o czym mowa.
Najlepiej poszukać kogoś na forum...zakładając taki temat, podać swoją lokalizację...zapytać na grupie regionalnej odpowiedniej do swojego regionu.
Elektronik samochodowy pewnie będzie miał odpowiedni sprzęt...oprogramowanie może poszukać na necie...pytanie czy będzie chciał zrobić coś o czym nie ma pojęcia tylko dlatego, że klient mówi że po takiej i takiej zmianie zacznie działać:) Dobrym rozwiązaniem może okazać się osoba "siedząca" w danej marce...ale i tu nie ciężko trafić kogoś kto nie będzie miał pojęcia o czym mowa.
Najlepiej poszukać kogoś na forum...zakładając taki temat, podać swoją lokalizację...zapytać na grupie regionalnej odpowiedniej do swojego regionu.