Problem ze światłami

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

mazda10000
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem ze światłami

Post autor: mazda10000 » czw wrz 24, 2015 00:35

Panowie sprawa ma się następująco - na przemian raz świecą raz nie świecą światło mijania i pozycyjne. Sprawdziłem wiązkę miernikiem napięcia i wszędzie są "przejścia". Także wiązkę można wykluczyć. W momencie sprawdzania nie świeciło lewe pozycyjne, a prawe było ok. Napięcie na pozycyjne lewe dociera przewodem o kolorze szaro czarnym, a do prawego o kolorze szaro czerwonym. Sprawdzałem napięcie na przełączniku i po włączeniu pozycyjnych na szaro czarnym przewodzie pojawia się takowe, które przewodem biegnie do skrzynki bezpieczników na wtyczce R/02 no i tu napięcie gdzieś zanika, nie ma napięcia na bezpieczniku, ani tym bardziej na wtyczce A1/04, bo jak rozumiem w skrzynce w skrzynce istnieje jakieś połączenie między tymi dwoma pinami, pomiędzy którymi jest bezpiecznik ( dobrze rozumiem? ). W związku z czym obwiniam tutaj samą skrzynkę bezpieczników i tu pierwsze pytanie do Was - czy słusznie ? A co do świateł mijania to nie mam żadnej koncepcji, bo nie znalazłem ich śladu przy przełączniku świateł, szukałem też przy manetkach kierunków ale tam też pudło. Będę wdzięczny jak mi powiecie skąd bierze się zasilanie świateł mijania i gdzie jest ich włącznik. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale byłem na paru szrotach i tam wszystkie Golfy miały lampy na żarówki H4,a ja mam 2 żarówki H1.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Piotrek

mazda10000
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem ze światłami

Post autor: mazda10000 » czw wrz 24, 2015 21:52

Panowie winna leżała, tak jak podejrzewałem w skrzynce z bezpiecznikami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”