Podłączenie bezpiecznika świec żarowych AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Panowie poratujcie, moje pojęcie o elektryce jest bardzo kiepskie, no ale do sedna, ostatnio wymieniałem bezpiecznik i przy wkładaniu tego bałaganu kabli na miejsce urwał mi się jeden z kabli od tego dużego bezpiecznika świec żarowych ( oczywiście nie przy bezpieczniku, tylko na drugim końcu przewodu), znalazłem schematy układu świec żarowych ( http://www.fotosik.pl/zdjecie/b6458aacea075549" onclick="window.open(this.href);return false;) i wynika z niego, że ten kabel który jest na swoim miejscu idzie do złącza zasilającego układ świec żarowych, ale nie potrafię dojść do tego gdzie powinien być podłączony drugi przewód. Będę wdzięczny za wskazanie miejsca do którego trzeba go przylutować
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
z bezpiecznika wychodzi kabel, który się rozgałęzia na dwa cieńsze...jeden z nich idzie do pinu nr 1 a drugi do pniu nr 4 wtyczki T17. Także jeśli dobrze zrozumiałem o czym mówisz...to musisz te dwa kable połączyć ze sobą.
do tego przewodu podpinasz ten urwany...mazda10000 pisze:kabel który jest na swoim miejscu idzie do złącza zasilającego układ świec żarowych
-
- Nowicjusz
Może źle się wyraziłem, chodzi mi o ten przewód przed bezpiecznikiem- skąd wychodzi przewód, który idzie do bezpiecznika
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
skrzynka bezpieczników, złącze Z1 ... http://a2resource.com/electrical/CE2.html" onclick="window.open(this.href);return false;