Witam.
Mam pytanie jak sprawdzić czy w samochodzie jest centralny zamek w obu drzwiach?
VW Golf 4 1.9 TDI Basis 110KM 2/3 drzwiowy.
Sprawa wygląda następująco:
Chciałbym tylko kupić sterownik do pilota z centralnym zamkiem, po czym podłączyć.
Jedne drzwi były po prostu wymieniane i nie jest pewne czy centralny zamek się tam znajduję, dokładniej chodzi mi o siłowniki.
Mam zdjęcia kabli jakie wchodzą do kostki, mam zdjęcia drzwi, tylko za bardzo nie wiem jak to dokładnie sprawdzić.
Zamieszczam poniżej wszystkie zdjęcia jakie mam, jeśli będą jakieś jeszcze konieczne lub nieczytelne to proszę informować
Drzwi kierowcy:
Drzwi pasażera:
Zamek drzwi kierowcy (dokupiony osobno):
Słabymi głośnikami nie ma co się martwić, bo zdjęcia są przed wymianą
Centralny zamek. Jak sprawdzić czy jest?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- elemenateur
- Sprzedawca
- Kontakt:
Zamki mają w sobie silniczki do centralnego zamka. Z tego co kojarzę to raczej każdy Golf 4 ma centralny zamek, ale nie każdy jest z pilotem. Aby dołożyć pilot oryginalny byś musiał zmienić moduł komfortu, dodać antenę. To co wyciągnąłeś to jest tylko bębenek zamka.
NAJNIŻSZE CENY NA OLEJE MOTUL NA FORUM
FERODO, LIQUI MOLY, MILLERS, LEMFORDER
Zadowolenie klientów bezcenne ->viewtopic.php?f=32&t=154643
DO DYSPOZYCJI DOTYCHCZASOWYCH I NOWYCH KLIENTÓW JESTEŚMY POD NICKIEM ELEMENATEUR
TELEFON: 730338154, 663962604, 794675296, 796553835
GG: 51221933, 347504, 17787178
EMAIL: SKLEP@PRO-CHOICE.PL
FERODO, LIQUI MOLY, MILLERS, LEMFORDER
Zadowolenie klientów bezcenne ->viewtopic.php?f=32&t=154643
DO DYSPOZYCJI DOTYCHCZASOWYCH I NOWYCH KLIENTÓW JESTEŚMY POD NICKIEM ELEMENATEUR
TELEFON: 730338154, 663962604, 794675296, 796553835
GG: 51221933, 347504, 17787178
EMAIL: SKLEP@PRO-CHOICE.PL
Re: Centralny zamek. Jak sprawdzić czy jest?
Myślałem jednak, że zakupię sterownik i się po prostu podepnę pod kable, które już są.elemenateur pisze:Zamki mają w sobie silniczki do centralnego zamka. Z tego co kojarzę to raczej każdy Golf 4 ma centralny zamek, ale nie każdy jest z pilotem. Aby dołożyć pilot oryginalny byś musiał zmienić moduł komfortu, dodać antenę. To co wyciągnąłeś to jest tylko bębenek zamka.
Czytałem na forach, ze można tak zrobić z sterownikami firmy np. RTX, czy to nie wchodzi w grę?
Re: Centralny zamek. Jak sprawdzić czy jest?
Mógłbym wiedzieć po czym to wywnioskowałeś?Qto pisze:nie masz centralnego zamka
Czyli siłowników także nie ma, w razie chęci montażu będzie konieczne także kupno siłowników i zamontowania?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
po zdjęciach jakie wrzuciłeś, we wtyczkach nie ma kabli od centralnego zamkatimas111 pisze:Mógłbym wiedzieć po czym to wywnioskowałeś?
no tak, bez siłowników nie zadziałatimas111 pisze:Czyli siłowników także nie ma, w razie chęci montażu będzie konieczne także kupno siłowników i zamontowania?
Ok.
Tak więc jedno ostatnie, może głupie pytanie, jakie kable są pociągnięte w tamto miejsce i za co są odpowiedzialne? (Zaznaczone czerwonym kwadratem)
Tak więc jedno ostatnie, może głupie pytanie, jakie kable są pociągnięte w tamto miejsce i za co są odpowiedzialne? (Zaznaczone czerwonym kwadratem)