Problem z licznikiem i pilotem.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Ramzessss123
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Ramzessss123 » ndz sie 09, 2015 22:56

Witam.
Kupiłem golfa 4 1.6 benz. 1998r. i nie ukrywam ze sie wpier....łem , w aucie nie działa prędkościomierz, na zakrętach , albo dziurach wskazówka stanu paliwa wskazuje 0 , i włącza się dzwiek że brak mu paliwa, ponadto nie działa pilot w kluczyku i nie można go zamknąć ani otworzyć (miałem tylko wymienić baterie, wymieniłem i nic), nie działa też wyświetlacz mfa (nie wiem czy dobrze pisze), ostatnio zauwarzyłem że wkladka zamka od strony kierowcy jest wymieniona. i teraz mam pytanie czy te wszystkie usterki mają ze sobą jakiś związek? , jak moge pozbyć się tego problemu? Osobiście podejrzewam że ktoś zgubił kluczyk od tego samochodu i zrobił prowizorkę żeby tylko odpalić ten samochód i sprzedać.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz sie 09, 2015 23:04

pierwsza sprawa to impulsator lub jego okablowanie...ewentualnie bezpiecznik nr 7 jeśli nie działają światła cofania
drugi temat...przydałoby się foto pilota oraz numer modułu komfortu
wyświetlacza MFA - tu też przyda się foto

Ramzessss123
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Ramzessss123 » czw sie 13, 2015 19:54

sprawdziłem bezpieczniki sa ok, swiatła cofania sie pala, wyciagnełem impulsator i chciałem się wziać za mierzenie , ale nie wiem jakie wartosci ustawić na mierniku??? jak by ktoś podpowiedział byłbym wdzięczny...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”