Panewki rozrusznik Bosch
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Panewki rozrusznik Bosch
Witam, nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na moje pytanie. Mój rozrusznik po odpaleniu przeważnie "zagwizda", czasami zdarzy mu się odpalić normalnie. Podejrzenie pada na panewkę rozrusznika. Znalazłem nr panewki górnej (tej przy pokrywce) 035911213B, moje pytanie czy zna ktoś jej wymiary, żebym mógł ją kupić w sklepie ? I czy posiada ktoś nr tej panewki przy przekładni planetarnej, bo w etce online jest jako cześć niedostępna ? Samochód Golf IV 1,8 AGN 99r. Z góry dzięki za pomoc.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Panewki rozrusznik Bosch
mati.bobek, jeżeli zagwizduje albo czasami jest tak że kręci a nie odpala to uszkodzony jest bendiks .ok
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... t-1-3-0629
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... t-1-3-0629
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
-
- Nowicjusz
Panewki rozrusznik Bosch
Możliwe, ale chciałbym zacząć od wymiany panewki. Jak rozebrałem go kiedyś i uszkodziłem przewód od szczotkotrzymacza to w zakładzie naprawiającym rozruszniki powiedział mi, że na moją przypadłość należy wymienić panewkę i chciał za to wraz ze szczotkotrzymaczem 350 zł. Odpuściłem sobie i na własną rękę wymieniłem szczotkotrzymacz za 35 zł bez panewki, bo nie miałem na wzór, a teraz szukam jaka to ma być.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Panewki rozrusznik Bosch
mati.bobek, taniej będzie ci chyba znaleźć używany rozrusznik VALEO, on jest na łożyskach igiełowych i nie ma problemu z tymi panewkami bądź tulejkami po których pracuje wirnik,rozruszniki BOSCHA mają to do siebie że przyłapuja na tulejkach wirnik i w efekcie jest takie wrażenie że kręci ale bardzo słabo pomimo nowego aku na przykład, rozumiesz teraz.
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
-
- Nowicjusz
Panewki rozrusznik Bosch
Zmieniłem panewkę, jest ciszej, ale jednak nadal hałasi. Widocznie jest to jednak bendiks, ale narazie dam sobie spokój puki działa rozrusznik.