Brak zapłonu po przekręceniu klucza

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

house2000maker
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: house2000maker » wt sie 04, 2015 20:50

Witam,

Przeszukałem tematy ale żaden nie odnosi się do mojego problemu, a więc:
Mam następujący problem w Borze , po przekręceniu kluczyka aby uzyskać zapłon nie dzieje się nic, nie świecą się nawet kontrolki. Jedyne co to na początkowej pozycji włączy się radio ale to wszystko.
Zauważyłem że klucz ,, lata'' w końcowej pozycji ( ma dziwny luz), nie odbija też ( jak na ,, sprężynie'' jak to miało miejsce wcześniej)
Wyciągnełem wkładkę zamka ale widzę że ona też ma luz, sprawdziłem śrubokrętem w stacyjce i też dziwnie chodzi ten element w który wchodzi wkładka - jak dla mnie powinien odbijać po przekręceniu na maxa ( na zapłon)
Zdjąłem poduszkę i wolałem nie sprawdzać przy podłączonym aku jaki będzie efekt dłubania śrubokrętem w rozbrojonej stacyjce, proszę o radę czy do wymiany jest cała stacyjka? w sumie wole wymienić stacyjkę a wkład z imo pozostawić niż na odwrót... :banghead:

muszkatobiasz
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: muszkatobiasz » wt sie 04, 2015 21:42

stacyjka lub sama kostka co wkładasz główną wtyczkę z prądami
sprawdź najpierw samą kostkę czy śrubokrętem dasz radę włączyć zapłon i zakręcić jak tak to stacyjka się sypła
http://allegro.pl/kostka-stacyjki-zaplo ... 54440.html" onclick="window.open(this.href);return false; w to żółte włóż śrubokręt i przekręć jak kluczykiem zobacz czy kręci i podłącz poduszkę na chwilkę żeby błędu nie złapał

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”