montaż tempomatu benzyna
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
montaż tempomatu benzyna
Witam zakupiłem manetke tempomatu nowy typ do swojego golfa 2003 r 1.8T. Do wiązki dostałem schemat podłączenia z którego wynika, że w czarno filotowej kostce w podszybiu powinny znajdować się piny do podłączenia tempomatu. Niestety w tej kostce znajdują się tylko 2 piny. .. Szukałem w necie informacji na ten temat i okazało się że w benzynowych jednostkach podłączenie wygląda tak: Instalacja Tempomatu w 1M Benzyna 1.4, 1.6 (brak wtyczki w podszybiu, podłaczenie bezpośrednio do ECU).
pin 2 z manetki do sterownika silnika pin 75
pin 3 z manetki do sterownika silnika pin 57
piny 4 i 7 z manetki do sterownika silnika pin 38
pin 5 z manetki do sterownika silnika pin 76
pin 6 z manetki do bezpiecznika nr 5 (do bezpiecznika nr 5 są podpięte 2
Czy to tak ma wyglądać ?
Dziękuję za pomoc.
pin 2 z manetki do sterownika silnika pin 75
pin 3 z manetki do sterownika silnika pin 57
piny 4 i 7 z manetki do sterownika silnika pin 38
pin 5 z manetki do sterownika silnika pin 76
pin 6 z manetki do bezpiecznika nr 5 (do bezpiecznika nr 5 są podpięte 2
Czy to tak ma wyglądać ?
Dziękuję za pomoc.
montaż tempomatu benzyna
tak. Powinieneś co prawda przepuścić to przez kostkę podszybia gdyby np kiedyś zaszła potrzeba rozpinania wiązki żeby nie ciąć ale możesz puścić bezpośrednio jak nie masz pinów wtyczki czarnejFastener pisze:Czy to tak ma wyglądać ?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
montaż tempomatu benzyna
Siemka.
Panowie podepnę się do tematu też chciał bym założyć tempomat do golfa ale silnik 1.6 16v AZD z 2002r jest to możliwe do mojego silnika ?
Będę wdzięczny za info
Pozdr
Panowie podepnę się do tematu też chciał bym założyć tempomat do golfa ale silnik 1.6 16v AZD z 2002r jest to możliwe do mojego silnika ?
Będę wdzięczny za info
Pozdr
montaż tempomatu benzyna
kolunio21, wg mnie - tak. zanim zaczniesz montaż to vag i spróbuj włączyć loginem. jak się uda to zobaczysz czy widać w blokach pomiarowych
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
montaż tempomatu benzyna
Dzięki za info
A czy schemat podłączenia będzie taki sam jak w 1.8T co kolego wyżej podał ?
A czy schemat podłączenia będzie taki sam jak w 1.8T co kolego wyżej podał ?
montaż tempomatu benzyna
kolunio21, tak - chyba, że masz zamiar dawać poprzez wtyczkę na grodzi 10 pinową kolor czarny wtedy dojdą ci pośrednio piny
2 > 1 > 75
3 > 2 > 57
4 i 7 > 3 > 38
5 > 9 > 76
6 > do bezpiecznika 5
2 > 1 > 75
3 > 2 > 57
4 i 7 > 3 > 38
5 > 9 > 76
6 > do bezpiecznika 5
montaż tempomatu benzyna
Siemka.
Panowie jakaś dziwna anomalia występuje u mnie po montażu tempomatu, wszystko zrobione według schematu tempomat działa, a anomalia jest taka że bez kluczyka w stacyjce chcąc mrugnać światłami drogowymi oprócz mrugnięcia włącza się zapłon podczas jazdy jak i na zapłonie jest wszystko ok, dzieje się tak tylko jak auto zgłaszane
Panowie jakaś dziwna anomalia występuje u mnie po montażu tempomatu, wszystko zrobione według schematu tempomat działa, a anomalia jest taka że bez kluczyka w stacyjce chcąc mrugnać światłami drogowymi oprócz mrugnięcia włącza się zapłon podczas jazdy jak i na zapłonie jest wszystko ok, dzieje się tak tylko jak auto zgłaszane
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
montaż tempomatu benzyna
Stało się to po montażu tempomatu?
Sprawdź czy nie uszkodziles wiązki przy stacyjce, punktu masowego na stacyjce.
Sprawdź czy nie uszkodziles wiązki przy stacyjce, punktu masowego na stacyjce.
montaż tempomatu benzyna
Tempomat był zakładany w czwartek przed świętami, a wczoraj przypadkowo na to wpadłem czy przed montażem też to było nie wiem,
Pierwszy raz takie coś spotkałem, żeby manetką chcąc mrugnać włączam zapłon
Pierwszy raz takie coś spotkałem, żeby manetką chcąc mrugnać włączam zapłon