Gdzie mogę podłączyć ledy ?
Próbowałem podłączyć kable w miejśce montażu gloównej lampki w podsufitce, lecz nie wiem czemu ale ledy świecą się stale, bez względu czy drzwi sa otwarte czy nie

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przy lampce masz trzy kable...podłączasz się do dwóch - czerwono/niebieski (plus) i niebiesko/szary (masa po otwarciu drzwi), brązowego nie ruszasz - pewnie do niego się podpiąłeś a to jest stała masa.Yoo! pisze:Próbowałem podłączyć kable w miejśce montażu gloównej lampki w podsufitce, lecz nie wiem czemu ale ledy świecą się stale, bez względu czy drzwi sa otwarte czy nie
Fakt Qto, mój błąd, ale jakbyś mi mógł jeszcze wytłumaczyć takie coś, mam podłączone w sumie 4 paski led, dwa z przodu, dwa z tyłu.Qto pisze:przy lampce masz trzy kable...podłączasz się do dwóch - czerwono/niebieski (plus) i niebiesko/szary (masa po otwarciu drzwi), brązowego nie ruszasz - pewnie do niego się podpiąłeś a to jest stała masa.Yoo! pisze:Próbowałem podłączyć kable w miejśce montażu gloównej lampki w podsufitce, lecz nie wiem czemu ale ledy świecą się stale, bez względu czy drzwi sa otwarte czy nie
nie wiem jaką obciążalność ma krańcówka...ona mogłaby zakończyć żywotYoo! pisze:Czyli lepiej to odłączyć czy przez jakiś czas może tak to funkcjonować
nie ma, ewentualnie zastosować przekaźnikYoo! pisze:może podłączyć się w inne miejsce ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości