Witam
znalazłem informację w necie o włączeniu świateł dziennych bez interfejsu czy ktoś coś takiego robił >>>>???
Aktywacja świateł dziennych (DRL – Daytime Running Lights) bez urządzeń diagnostycznych typu VCDS, VAG-COM, VAS może zostać przeprowadzona w niektórych modelach marki Volkswagen. Np. Bora / Jetta MK5, Golf MK6, Scirocco MK3.
Ostrzeżenie!
Wykonujesz tę operację na własne ryzyko!
Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za uszkodzenia samochodu i jego elementów.
Czy procedura jest możliwa?
Ta procedura przyniesie pożądany skutek jedynie w samochodach z halogenowymi lampami. W samochodach z reflektorami typu xenon ta operacja nie zadziała.
Aktywacja świateł dziennych bez VCDS – procedura
1.Ustaw kluczyk w pozycji 0.
2.Włącznik świateł ustaw na OFF.
3.Włącz prawy kierunkowskaz.
4.Włącz światła drogowe/długie (ciągnąc do siebie i trzymając dźwignię z lewej strony kolumny kierowniczej).
5.W trakcie trzymania włączonych świateł drogowych, przekręć kluczyk na pozycję II.
6.Po kilku sekundach usłyszymy krótki komunikatach dźwiękowy potwierdzający prawidłowo przeprowadzoną aktywację.
Dezaktywacja świateł dziennych bez VCDS – procedura
1.Ustaw kluczyk w pozycji 0.
2.Włącznik świateł ustaw na OFF.
3.Włącz lewy kierunkowskaz.
4.Włącz światła drogowe/mijania (ciągnąc do siebie i trzymając dźwignię z lewej strony kolumny kierowniczej).
5.W trakcie trzymania włączonych świateł drogowych, przekręć kluczyk na pozycję II.
6.Po kilku sekundach usłyszymy krótki komunikatach dźwiękowy potwierdzający prawidłowo przeprowadzoną aktywację.
światła dziene drl automat aktywacja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szczerze mówiąc nigdy o czymś takim nie słyszałem, za to wolę zrobić to kablem bo przy okazji mogę zmienić jasność świecenia DLR
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Też nigdy o czymś takim nie słyszałem. Do tego ciekawe jak to działa, bo z jak się VCDS ustawia to tak jak kolega wcześniej napisał można zmienić jasność i ustawić jakie światła mają być dziennymi.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
A czy ktoś z Krakowa ma taki kabel i robił to już kiedyś - proszę o info
Re: światła dziene drl automat aktywacja
Generalnie golf V nigdy nie miał normalnych świateł dziennych...
Wszystko ustawia się i aktywuje vcds, np halogeny jak dzienne ze zmniejszonym napięciem...
Wszystko ustawia się i aktywuje vcds, np halogeny jak dzienne ze zmniejszonym napięciem...
Re: światła dziene drl automat aktywacja
Jeśli zależy ci na dziennych w golfie V to aktywuj je w halogenach, jedno kliknięcie vcds i masz dzienne...