Witam
Szukałem długo podobnego przypadku i nieznaleazłem, nawet elektryk do którego podjechałem zrobił duże oczy.. problem jest z ustawieniem temperatury nawiewu. Przykładowo mam pokrętło ustawione na 18 stopni, ustawiam na 26 i nic.. nadal chłodne powietrze, dam nawiew na max. (4 szybkość) i zaczyna lecieć gorące. Ustawiam na 18 stopni i znów nic.. ponownie nawiew na max. i dopiero zaczyna lecieć chłodne. Podobnie z obiegiem wew. tylko na 4 szybkości wentylatora klapki się przesterowują. Czasami się tak coś zawiesi że nie pomaga nawet nawiew na max., a czasami jak dzisiaj rano przez kilka minut wszystko działało normalnie (słychać było klapy nawet na wyłączonym nawiewie). Dopiero popołudniu sprawdzę błędy na kompie.. ale co może powodować taką zależność że klapy nawiewu i obiegu działają na 4 szybkości wentylatora? Klimatyzacja działa bez problemu, oprócz oczywiście automatycznej regulacji temperatury.
Z góry dzięki za wszystkie sugestie.
Auto: Leon 1P 1.6 BSE (na forum seata nic nie znalazłem, a golf V bliźniacze auto dlatego szukam czegoś tutaj)
Dziwny problem z ustawianiem temperatury nawiewu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny problem z ustawianiem temperatury nawiewu.
Ostatnio zmieniony czw lip 16, 2015 10:07 przez mklukasz, łącznie zmieniany 3 razy.