DIGIFIZ

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
wlodi2001
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

DIGIFIZ

Post autor: wlodi2001 » czw lip 09, 2015 14:26

Cześć Chłopaki otóż problem wygląda tak podłączam na krótko digifiza 2x + 2x - wszystko okej schemat mam prawidłowy ściągniety z forum jetty, podświetlenie działa halogeny wszystkie działają czyli dam kierunek jest kierunek itp działa. Nie działa natomiast nic co powinno być wyświetlone na wyświetlaczu czyli prędkość obroty, Km nic cisza odłączyłem taśme od płytki do której idzie taśma i zasiliłem z drugiego zasilacza 6v i efekt jak na zdjęciu. Nie zeruje licznika żeby pokazać 0 na km/h i przebieg, Czy ktoś może pomóc jakieś pomysły?
ObrazekObrazek

####GTI EDITION####
nA zAwSzE dObRa MaRkA

Awatar użytkownika
Radzio0018
Użytkownik
Użytkownik

DIGIFIZ

Post autor: Radzio0018 » czw lip 09, 2015 16:46

Obrazek

Spróbuj według tego schematu ...

Awatar użytkownika
wlodi2001
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

DIGIFIZ

Post autor: wlodi2001 » pt lip 10, 2015 00:28

Dziękuje za chęci ale ten schemat mam , od pół roku siedze w necie i co dwa tygodnie sprawdzam czy ktoś coś nowego napisał na temat digifizów. Inaczej może ktoś ma jakiegoś elektronika

####GTI EDITION####
nA zAwSzE dObRa MaRkA

Awatar użytkownika
wlodi2001
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

DIGIFIZ

Post autor: wlodi2001 » czw sie 20, 2015 18:02

Cześć, udało mi się właśnie naprawić mojego DIGIFIZA który leżał sobie już 2 lata na półce jako eksponat do oglądania, okazało się że wadliwy był scalak na wyświetlaczu stąd nic nie pojawiało się na wyświetlaczu, bądź pojawiały się wszędzie 88888 po podłączeniu oscyloskopu sprawdziłem wszystkie wyjścia na wyświetlacz z płytki scalonej. Okazało się że te 4 scalaki które są umiejscowione na wyświetlaczu są podłączone szeregowo! i wystarczy że jeden padnie to koniec. udało mi się dorwać wylany zniszczony wyświetlacz z niego ściągnąć jeden z scalaków i przylutować go w miejsce pierwszego od strony wyjścia taśmy na płytę główną i działa!! do końca tygodnia podłącze go :D i pokaże efekty. Pisze o tym bo wiem że w internetach jest bardzo mało info na ten temat i jeszcze mniej osób które chcą się podjąć naprawy.

####GTI EDITION####
nA zAwSzE dObRa MaRkA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”