Witam
Pokrótce opiszę mój problem: chciałem założyć światła ostrzegawcze drzwi więc ściągnąłem tapicerkę drzwi, poodpinałem wszystkie przewody, ale w międzyczasie musiałem wyjechać więc założyłem tapicerkę od strony kierowcy bo chciałem rozłożyć lusterka, ale niestety się nie dało. Pomyślałem że jak wszystko poskładam to znowu wszystko zacznie działać. Niestety po złożeniu wszystkiego okazało się, że panel po stronie kierowcy nie działa. Nie mogę otworzyć okien, rozłożyć lusterek, nie działa przycisk blokowania i odblokowywania drzwi od wewnątrz a także dioda od alarmu, nic nie działa. Po skanowaniu VAG pokazał takie błędy:
Address 42: Door Elect, Driver Labels: 7N0-959-793.clb
Control Module Part Number: 7N0 959 793 G HW: 7N0 959 793 G
Component and/or Version: TSG FA H03 0553
Software Coding: 011506209001411011
Work Shop Code: WSC 00020 790 00000
VCID: 46852043F1253F2EE11-8013
2 Faults Found:
01705 - Selection Switch for Mirror-Adjust (E48)
008 - Implausible Signal
Freeze Frame:
Fault Status: 01101000
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 2
Reset counter: 120
Time Indication: 0
Date: 2064.00.00
Time: 00:00:00
02123 - Door Warning Light / Entry Light
012 - Electrical Fault in Circuit
Freeze Frame:
Fault Status: 01101100
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 1
Reset counter: 120
Mileage: 18135 km
Time Indication: 0
Date: 2018.14.18
Time: 20:53:46
Proszę o pomoc bo wkrótce wybieram się w długą trasę (1800 km)i bez regulacji lusterek i otwierania/zamykania szyb podroż będzie bardzo uciążliwa. Dodam jeszcze, że nie jest to Golf tylko Alhambra a auto ma dopiero rok. Z góry dziękuję za pomoc.
Nie działa panel sterowania szyb i lusterek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rozebrałbym tapicerkę jeszcze raz i posprawdzał wszystkie wtyczki. Co do błędów to widać tutaj tylko niepoprawny sygnał dla przycisku lusterek i błąd połączenia lampki ostrzegawczej, którą dokładałeś. Może jakieś zwarcie zrobiłeś? Odepnij tą lampkę i sprawdź co wtedy będzie. Możesz też odłączyć akumulator na jakiś czas i spróbować ponownie. Skoro to alhambra to nie ma innych błędów w module elektryki?
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Re: Nie działa panel sterowania szyb i lusterek
Żadnych innych błędów w module nie ma. Zrobiłem wszystko o czym pisałeś podociskałem wtyczki, odłączyłem aku nie odpinałem lampek bo jak pisałem jeszce przed instalowaniem mósiałem wyjechać i już wtedy nic nie działało, ale myślałem, że jak wszystko złoże to z powrotem to wszystko wróci do normy.kamil1555 pisze:Rozebrałbym tapicerkę jeszcze raz i posprawdzał wszystkie wtyczki. Co do błędów to widać tutaj tylko niepoprawny sygnał dla przycisku lusterek i błąd połączenia lampki ostrzegawczej, którą dokładałeś. Może jakieś zwarcie zrobiłeś? Odepnij tą lampkę i sprawdź co wtedy będzie. Możesz też odłączyć akumulator na jakiś czas i spróbować ponownie. Skoro to alhambra to nie ma innych błędów w module elektryki?
A po za nim? W całym autoscanie w elektryce nie ma błędów? Ok, ale masz już w takim razie coś przekodowane, bo jednak jest informacja o lampkach. Spróbuj wszystko cofnąć do stanu oryginalnego i sprawdź.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).