Mrugający Xenon
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Mrugający Xenon
Panowie na uruchomionym silniku po włączeniu xenon zaczyna mrugać. Czy zastosowanie stabilizatora w tym przypadku pomoże? Jeśli tak to jaki. Przetwornice to:
HID Ballast Vin 9V-16V i dane:
Vnorm 13.2V
Inorm 3.2A
Lin max 5.0A
Power out 35W.
HID Ballast Vin 9V-16V i dane:
Vnorm 13.2V
Inorm 3.2A
Lin max 5.0A
Power out 35W.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Mrugający Xenon
dabus997m, więcej info na temat zestawu : nowy czy używany ??
jeżeli mruga to może być zbyt niskie napięcie bądź padający żarnik w przypadku używanego zestawu.ok
jeżeli mruga to może być zbyt niskie napięcie bądź padający żarnik w przypadku używanego zestawu.ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Mrugający Xenon
Nowy nie ma jeszcze tygodnia. Doszedłem do tego, że mam za małe napięcie w instrukcji pisze, żeby zastosować jakieś przekaźniki, które puszczą prąd prosto z akumulatora po włączeniu świateł, ale nigdzie nie mogę tego znaleźć...
Sprawa ma się tak, że mierzyłem napięcie na aku mam 14V na pracującym silniku, po włączeniu świateł ani drgnie. Na kablach od świateł mam 12,8V więc chyba trochę mało?
Sprawa ma się tak, że mierzyłem napięcie na aku mam 14V na pracującym silniku, po włączeniu świateł ani drgnie. Na kablach od świateł mam 12,8V więc chyba trochę mało?
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Mrugający Xenon
dabus997m, to trochę dziwne ,ja w octavce nie miałem takich problemów ,dopiero jak był słaby aku to jeden świecił normalnie a drugi nie mógł zaskoczyć ,ale jeśli podłączysz na odpalonym bezpośrednio pod aku to świecą normalnie ??
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Mrugający Xenon
Tak normalnie. Kolesie na forum pisali o przekaźnikach które po podłączeniu lampy i aku przełączają prąd na ten z aku i wtedy napięcie jest większe. Z czego wyczytałem to przekaźnik zwierny tylko nie wiem ile amper
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Mrugający Xenon
ciekawe gdzie i jak szukałeś - viewtopic.php?t=64358" onclick="window.open(this.href);return false;dabus997m pisze:nigdzie nie mogę tego znaleźć...
czy to rozwiąże Twój problem to nie wiem...ale porada o przekaźnikach jest
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Mrugający Xenon
Dzięki wielkie było by lepiej gdyby fotki wyświetlało. Temat xenonu jeszcze przemyślę, bo ciągać kolejną sieć kabli to dodatkowa robota. Na początek odrestauruję moją fabryczną instalację może napięcie skoczy. Dużo nie brakuje jakieś 0.4 V.
Chyba zamienię projectory z xenonem na ori h1 h1 i po ptakach.
Chyba zamienię projectory z xenonem na ori h1 h1 i po ptakach.