Siemka.
Mam problem z warjujacym silniczkiem lampy xenon prawa stron.
Lampy sa ori ale zostały przerobione pod zwykła wtyczkę 10 pinów, samopoziomu nie mam tylko regulacje z kabiny. Do tej pory bylo wszystko ok, a wczoraj zauważyłem ze właśnie silniczek w jednej z lamp caly czas bzyczy tak jak by chciał lamę ustawiać., puknę w lampę to przestaje i przestaje jak ruszam trochę odbłyśnik lampy, Lewa lampa działa.
Wie ktos co moze byc przyczyną? Wczesniej nie było takich numerów.
[mk4] wariuje silniczek lampy xenon
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wygląda jakby gdzieś się dostała woda/wilgoć i występuje spięcie.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
obadaj dokładnie wtyczkę przy silniczku...jeśli tam wszystko będzie ok to pewnie zakończy się wymianą silniczka
Dzięki za odp. Panowie.
Wyjmę lampę i zobaczę co i jak, w razie co pożyczę silniczek od znajomego na podmiankę, zrobiłem oględziny przewodów wewnątrz lampy i wtyczki zasilającej lampę i wygląda wszystko ok
Edit.
Powie mi ktos jak ten silniczek wyjąć z lampy ? Poł godziny sie mordowalem i nic :/
Wyjmę lampę i zobaczę co i jak, w razie co pożyczę silniczek od znajomego na podmiankę, zrobiłem oględziny przewodów wewnątrz lampy i wtyczki zasilającej lampę i wygląda wszystko ok

Edit.
Powie mi ktos jak ten silniczek wyjąć z lampy ? Poł godziny sie mordowalem i nic :/