Witam
Tak jak w temacie. Sterownik mi czyta 038906018BM
Napięcie 15V pod prostownikiem.
Czy ktoś mi powie w czym jest problem??
Kabel MPPS V13
MPPS nie ściąga danych ile widzi sterownik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Problem jest taki, że to starego typu sterownik i w nim nie poczytasz nic kablem. Trzeba pruć sterownik, wyciągnąć kość , wymienić ją na programowalną i wgrywać do niej programatorem wsady. Zapomnij o zabawie z takim sterownikiem przez OBD. Po OBD szły dopiero sterowniki z końcówką 012.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Ehhh.. to na cholerę się chwalą że czyta KAŻDE EDC 15,16,17 ehh..
dzięki za odpowiedź.
PS. czyli Galletto rozumiem że też się nie uda ??
dzięki za odpowiedź.
PS. czyli Galletto rozumiem że też się nie uda ??
MPPS robić EDC17? Mi życie nie jest aż tak niemiłe. Chociaż w sumie ktoś popsuje to ktoś inny ładnie zarobi na postawieniu tego. Żadnym po OBD tego sterownika nie ruszysz, bo to jest sterownik z przed 2000r. i on nie pozwala na taki odczyt. Jedynie prócie i programator w dłoń.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
200 zł + krzyczą za taką usługę. Znaczy wlutowanie nowego sterownika i programowanie później dowolne.
Chyba się skuszę ;
A jeśli ktoś coś po 2000 r to pomogę, w dobrej w cenie ;D
A czy wiadomo jaką programowalną kość wrzucić?
Jakieś oznaczenia?
lokalizacja w sterowniku?
Chyba się skuszę ;
A jeśli ktoś coś po 2000 r to pomogę, w dobrej w cenie ;D
A czy wiadomo jaką programowalną kość wrzucić?
Jakieś oznaczenia?
lokalizacja w sterowniku?
Szukaj: plcc32 29f010